Surse. Calendarul lui Ludovic Orban pentru viitorul Guvern. Ce directive le-a dat colegilor din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban are deja planuri mari pentru viitorul Guvern. FOTO Inquam Photos
Ludovic Orban are deja planuri mari pentru viitorul Guvern. FOTO Inquam Photos

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a anunţat pe colegii liberali că vrea ca noul Cabinet să depună luni noul program de guvernare şi oamenii care ar putea fi miniştrii să se pregătească bine din timp pentru audierile din comisii, au precizat surse politice pentru „Adevărul”

Premierul demis le-a dat mai multe sarcini parlamentarilor liberali şi celor care ar urma să fie miniştri în ultima şedinţă a conducerii partidului. În primul rând, i-a anunţat că luni ar vrea să depună programul de guvernare, ceea ce înseamnă că e sigur că el va fi noua propunere de premier. De asemenea, Orban le-a cerut miniştrilor ca până duminică să reactualizeze şi să definitiveze programul de guvernare, susţin surse politice pentru „Adevărul”. 

Mai mult, premierul demis a cerut parlamentarilor să îi ajute pe cei care vor fi miniştrii să fie pregătiţi pentru audierile din comisii. „Audierile vor fi transmise şi sunt foarte importante”, a fost mesajul premierului.

Liderul PNL le-a explicat colegilor sceptici faptul că moţiunea trebuie văzută ca o realizare, nu ca eşec, pentru că cealaltă variantă era demisia sa, ceea ce putea să le aducă probleme mari în presa ostilă. „Vom traversa un deşert, nu va fi deloc uşor”. Mai mult, Orban a subliniat de mai multe ori că în perioada care urmează cheia va fi comunicarea, mai ales că vor să pice două guverne consecutiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite