Surpriză! Pe cine testează PSD pentru candidatura la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, e una dintre variantele luate în calcul de liderii PSD pentru candidatura la alegerile prezidenţiale, susţin surse politice pentru „Adevărul“.  În următoarea perioadă, Pop va fi testat în sondaje. Moderatorul Antenei 3, Mihai Gâdea, este o altă variantă de lucru în PSD. Între timp, propaganda Kremlinului a ales candidatul PSD pentru Cotroceni: Dan Puric.

Discursul istoricului Ioan Aurel Pop se pliază perfect pe mesajul naţionalist folosit de PSD în campania electorală. „Uitaţi-vă ce se întâmplă şi mai aproape de noi, în Polonia, în Cehia, în Ungaria, cum reînvie aceste tradiţii, inclusiv prin şcoală. Eu nu pledez pentru închiderea în sine şi nici pentru naţionalismul înţeles ca o apăsare şi ca un egoism de tip etnico-naţional, Doamne fereşte!. Dar militez pentru demnitate în afirmarea propriilor valori. Dacă nu vom reuşi să-i învăţăm pe tineri să preţuiască valorile în mijlocul cărora s-au născut, atunci vor rămâne tot mai mulţi în străinătate şi vor crede că o şcoală din Elveţia e mult superioară, deşi mulţi nu se adaptează”, declara Ioan Aurel Pop într-un interviu la Trinitas TV, anul trecut.

În 2016, Pop a caracterizat „generaţia Google, Facebook, SMS” ca fiind alcătuită din „oamenii lipsiţi de cultură generală şi de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare şi să ia decizii în cunoştinţă de cauză”.

În 2012, Ioan Aurel Pop, ca membru al Consiliu de Atestare a Titlurilor Universitare (CNATDCU) a votat împotriva verdictului de plagiat la doctoratul premierului de la acea vreme Victor Ponta.

„Dan Puric, un suflet cald, român până la ultima celulă“

Imagine indisponibilă

Sputnik, site de propagandă al Kremlinului, susţine că actorul Dan Puric este persoana potrivită pentru a-l învinge pe Klaus Iohannis la prezidenţiale din partea PSD.

„Profilul lui Dan Puric este deja foarte bine conturat, e suficient pentru oricine să îi urmărească una din conferinţele pe care le ţine prin ţară sau să îi citească măcar una dintre cărţi pentru ca să realizeze că Dan Puric, faţă în faţă cu Iohannis, ar fi confruntarea secolului. Actualul preşedinte, un sas taciturn, morocănos şi dispreţuitor, ar avea un adversar greu de învins în persoana lui Dan Puric, un suflet cald, român până la ultima celulă, entuziast, expresiv şi cuceritor.

Strategii PSD care l-au propus pe Dan Puric să fie candidatul la prezidenţiale s-au gândit exact la aceste calităţi ale regizorului în faţa cărora Iohannis nu ar avea replică. Singurul lucru care i s-ar reproşa lui Dan Puric ar fi că este prea naţionalist, că îşi iubeşte ţara şi că nu o vrea închinată şi vândută puterilor străine, «acuzaţii» care i-ar servi de minune posibilului candidat”, scrie site-ul Sputnik în limba română.

Firea, singura variantă internă

Gabriela Firea FOTO Facebook

Singurul prezidenţiabil din interiorul partidului ar fi primarul Capitalei, Gabriela Firea, care însă refuză să intre în competiţia electorală pentru Cotroceni, susţin sursele citate. Firea îşi doreşte un nou mandat în fruntea Bucureştiului. Totuşi, Gabriela Firea s-ar putea răzgândi până în toamnă, în funcţie de sondaje.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite