Ştefan Radu Oprea, despre majorarea tichetelor de masă cu 8 bani: „Cîţule, de ce îi umileşti pe români?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Stefan Radu Oprea
FOTO: Facebook/ Stefan Radu Oprea

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a afirmat că intenţia Guvernului de a majora valoarea tichetelor de masă cu opt bani poate să vină doar din partea unor „indivizi care nu ştiu cât costă o pâine”, acuzându-l pe prim-ministrul Florin Cîţu că îi umileşte pe români.

„WOW!!!!! Guvernul Cîţu, în mărinimia lui, creşte valoarea tichetului de masă cu 8 bani. Astfel de decizii pot fi luate doar de indivizi care nu ştiu cât costă o pâine. Cîţule, de ce îi umileşti pe români?”, a scris Ştefan Radu Oprea, miercuri, pe Facebook. 

Ministerul Municii şi Ministerul Finanţelor au în transparenţă decizională două ordine care prevăd majorarea valorii tichetelor de masă şi tichetelor de creşă, din luna octombrie. Conform documentului, pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi cuantumul de 20,09 lei, adică valoarea acestuia va creşte cu 8 bani.

Al doilea ordin pus în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Muncii arată că pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie, valoarea sumei lunare care este acordată sub formă de tichete de creşă va fi majorată la 490 lei, deci vorbim despre o creştere cu 10 lei.

Pe 10 august, premierul Florin Cîţu a precizat că nu poate spune cât costă o franzelă, deoarece nu mănâncă pâine. Întrebat cum se vor descurca cu majorările de preţuri cei peste un milion de români care au salariul minim pe economie, prim-ministrul a spus că au fost create locuri de muncă, prin programul de guvernare, şi în fiecare lună scade rata şomajului.

Vezi şi: Ministerele Muncii şi Finanţelor vor să majoreze valoarea tichetelor de masă şi a tichetelor de creşă. La cât ar putea ajunge

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite