Stănescu: Ciolacu va fi cel care va decide dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Ne dorim și din 2025 o colaborare cu PNL

0
Publicat:

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, a declarat, luni, că președintele social-democraților, Marcel Ciolacu va decide singur dacă își dorește să candideze la alegerile prezidențiale din acest an, și consideră că o neasumare a unei astfel de candidaturi nu va duce la pierderea funcției din partid. Stănescu a afirmat că PSD îşi dorește o colaborare cu PNL la guvernare și din 2025 și că deocamdată nu vede un alt posibil colaborator.

Stănescu: Ciolacu trebuie să vrea să candideze la alegerile prezidențiale FOTO Mediafax
Stănescu: Ciolacu trebuie să vrea să candideze la alegerile prezidențiale FOTO Mediafax

Nu, nu s-a anunțat nici o candidatură, probabil că vineri vom încerca să creionăm un calendar cum se vor derula lucrurile, pentru că depunerea candidaturilor pentru conducerea partidului, atât și pentru candidații pentru funcția de președinte al României”, a declarat Paul Stănescu, întrebat dacă s-a anunțat vreo candidatură în partid.

Întrebat dacă în Consiliul Politic Național se va discuta și varianta în care PSD ar putea susține un candidat independent, Stănescu a răspuns: „În Consiliu se poate discuta orice. Noi ne dorim să fie un candidat pentru președinția României un membru de partid”.

Secretarul general al Partidului Social Democrat a spus totodată că „nu există nici o discuție” cu privire la agrearea unui protocol pentru un tandem PSD- PNL după primul tur, în cazul în care unul dintre cei doi candidați nu intră în turul doi. „Dacă va fi așa ceva probabil că după primul tur al alegerilor prezidențiale. Dacă e cazul”, a adăugat Stănescu.

Paul Stănescu a afirmat că Marcel Ciolacu va decide singur dacă își dorește să candideze la alegerile prezidențiale.

Domnul Ciolacu trebuie în primul rând să vrea. Trebuie să decidă el ca persoană, pentru că e vorba și de partid dar e vorba și de el. Domnul Ciolacu va lua decizia asta, nu ce spunem noi neapărat. Noi spuneam ce ne-am dori, dar domnul Ciolacu va fi cel care va decide dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale sau nu. Dar din punctul meu de vedere și din punctul de vedere al multor colegi, președintele partidului nostru este cel mai bine plasat în toate sondajele de opinie și e normal să ne dorim un om coleg de-al nostru care are potențial să câștige președinția României. Cred că e și voința persoanei și voința partidului (să candideze n.r.) Nu poți să duci pe cineva să candideze în momentul în care nu-și dorește acest lucru”, a spus secretarul general al PSD, întrebat cu privire la un conflict sau o diferență de viziune între Marcel Ciolacu și alți lideri PSD, cu privire la tema prezidențiabilului ca membru de partid.

În ce privește o eventuală neasumare a intrării în cursa prezidențială a lui Marcel Ciolacu, Paul Stănescu nu crede că ar fi acesta un semn de slăbiciune. „Nu. Pentru că ne dorim să câștigăm președinția României”. ”PSD și colegii noști ne dorim acest lucru. Pentru că am mai trăit multe experiențe în ultimii 20 de ani, pentru PSD, și nu vrem să trăim acest lucru. Vrem să câștigăm președinția României”, a adăugat Stănescu adăugând că mai multe decizii vor fi comunicate după CPN, iar Congresul ar fi în a doua parte a lunii august.

Secretarul general al PSD nu crede că Marcel Ciolacu va pierde șefia partidului.

Dacă mă întrebați pe mine, și subiectiv, eu cred că nu. Pentru că Marcel Ciolacu a fost poate singurul președinte de partid care a reușit să aibă o relație foarte bună cu toți colegii noștri de partid. Dacă mă întrebați pe mine eu spun că nu, nu e un pericol pentru Marcel Ciolacu. În orice scenarii eu cred că Marcel Ciolacu poate să rămână în continuare președintele partidului”, a spus Stănescu, întrebat cu privire la ipoteza că Ciolacu nu ar vrea să candideze deoarece de câte ori a pierdut candidatul PSD la alegerile prezidențiale a dispărut din partid.

Întrebat dacă în afară de PNL mai vede un posibil colaborator de guvernare pentru PSD, secretarul general al PSD a răspuns: „Deocamdată nu. Noi ne dorim în continuare să avem și din 2025 o colaborare cu PNL, nuștiu în coaliție, alianță, e prematur să-mi dau cu părerea. Dar sigur că e nevoie și toată lumea a dus în derizoriu termenul de stabilitate. Eu chiar cred că în România e nevoie de stabilitate, în contextul geopolitic actual”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite