Sondaj CURS. PNL, în creştere, PSD lider, partidele Opoziţiei, în regres

0
0
Nicolae Ciucă şi liderii PNL
Nicolae Ciucă şi liderii PNL

Liberalii au ajuns la 23% în ultimul sondaj realizat de CURS, în luna mai, în timp social-democraţii au 35% în opţiunile de vot ale electoratului. Formaţiunile Opoziţiei sunt în scădere continuă faţă de ultimele studii sociologice.

PNL a crescut cu trei procente faţă de sondajul CURS din luna martie, cu toate că în ultimul timp Coaliţia a avut de gestionat mai multe crize, de la efectele războiului din Ucraina, preţul la energie sau creşterea accelerată a preţurilor la alimente. 

PSD se menţine lider în opinia celor chestionaţi, cu 35%. Formaţiunile parlamentare din Opoziţie sunt în scădere, Alianţa pentru Unirea Românilor ajungând la 10%, în timp ce Uniunea Salvaţi România este la 9%. 

O supriză este Partidul Mişcarea Populară, care are o intenţie de vot de 6%, în timp ce UDMR se menţine la 5%. Partidul Puterii Umaniste, formaţiune controlată de Dan Voiculescu, e cotată la 4%, în timp ce Alianţa pentru Patrie, asociată cu Liviu Dragnea, este la 2%.

Metodologia

Sondajul a fost realizat pe 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, cu marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion +/-3%, la un nivel de încredere de 95%, prin metoda CATI, în perioada 19 - 26 mai.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite