Sondaj: Alianța PSD-PNL ar obține 31,6% din voturi la europarlamentare, urmată de Dreapta Unită și AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianța PSD-PNL ar obține, la alegerile europarlamentare din iunie, 31,6% din voturi, fiind urmată de Dreapta Unită, cu 24,6%, și de AUR, 19.9% intenție de vot, potrivit unui sondaj realizat de AtlasIntel, la solicitarea Digi24.

Care este intenția de vot a românilor la europarlamentare. Foto: Inquam
Care este intenția de vot a românilor la europarlamentare. Foto: Inquam

Pe următoarele locuri se află SOS România, SOS (partidul fondat de senatoarea Diana Sosoaca), cu 8% intenție de vot, UDMR, cu 4,9%, REPER (formațiunea fondată de Dacian Cioloș), cu 3,3%, PRO România (partidul lui Victor Ponta), cu 3%, PUSL (deținut de Dan Voiculescu, avându-l președinte executiv pe Cristian Popescu Piedone), cu 2,4%.

Sondajul prezentat de Digi24 arată că AUR este partidul preferat de tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) de cei din categoria 40-49, iar Alianța PSD-PNL de românii cu vârsta de peste 50 de ani. 

53,6% dintre cei intervievați consideră că Alianța PSD-PNL nu a fost o idee bună, iar 35% au o opinie favorabilă.

48,2% cred că partidele suvernatiste sunt cu siguranță o problemă, 14.9% că sunt mai degrabă o problemă, în timp ce 19,2% spun că sunt mai degrabă o soluție, iar 12,3 % că sunt cu siguranță o soluție. 

Greșelile si realizările Guvernului

Referitor la greșelile si realizările Guvernului, creșterea de impozite și taxe este cea mai mare eroare pe care au indicat-o cei intervievați - 25,8%, urmată de creșterea prețurilor (19,9%) și corupție (15,4%).

34,7% dintre respondenți nu văd nicio realizare pozitivă, iar 20% au indicat plafonarea prețurilor în energie. Legea pensiilor este apreciată de 14,6%, iar aderarea parțială la Schengen de 14,4%

Sondajul a fost realizat în perioada 5 aprilie - 9 aprilie pe un eșantion 1.764 respondenți, prin metoda „recrutare digitală aleatorie” și are o marjă de eroare de +-2%.

"AtlasIntel este singura companie de sondare a opiniei publice pe canal exclusiv digital cu nota “A” în clasamentul FiveThirtyEight. În ciclul alegerilor prezidențiale din 2020 în SUA, AtlasIntel a fost cea mai precisă companie de sondare, atât la nivel federal cât și în fiecare dintre statele cheie care au definit numărul de electori în Colegiul Electoral", notează Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite