Siegfried Mureșan, după votului Comisiei Europene pentru aderarea la Schengen: România îndeplinește toate condițiile tehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PNL susține că rezultatele misiunii de evaluarea Schengen arată că România îndeplinește toate condițiile tehnice de aderare la spațiul Schengen.

Mureșan susține că locul României este în Schengen FOTO: Facebook
Mureșan susține că locul României este în Schengen FOTO: Facebook

„Comisia Europeană a publicat astăzi concluziile misiunii de evaluare Schengen ce a avut loc luna trecută în țara noastră. Conform concluziilor, România îndeplinește toate condițiile tehnice să intre în Schengen. Îndeplinim aceste condiții de mai bine de 11 ani. Concluziile misiunii sunt foarte importante deoarece ele vin să clarifice ultimele rețineri cu privire la pregătirea României de aderare la spațiul Schengen. În urma concluziilor misiunii de evaluare, aceste rețineri nu ar trebui să mai existe”, a explicat europarlamentarul pe Facebook.

Siegfried Mureșan cere Consiliului Uniunii Europene să aprobe cât mai repede posibil integrarea României la spațiul Schengen. Europarlamentarul a precizat că „noi lucrăm în continuare pentru a asigura unanimitatea necesară în Consiliu pentru aderarea României la spațiul Schengen, astfel încât rezultatul să fie unul pozitiv pentru noi”.

Oficialul susține că locul României se află în Schengen, iar „ Uniunea Europeană și zona Schengen sunt mai sigure cu România în interiorul spațiului de liberă circulație decât în afara lui”.

Raportul privind aderarea României la Schengen, adoptat

Ilfa Johansson, comisara pentru Afaceri Interne, a anunțat oficial votul pozitiv dat din Colegiul Comisarilor. 

„Bulgaria, România şi Croaţia sunt pregătite să adere (la spaţiul Schengen - n.r.). Iar UE este pregătită să le primească”, a declarat miercuri comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Comisia Europeană cere Consiliului să ia deciziile necesare, fără nicio întârziere, pentru a permite aderarea deplină a României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen.

 Raportul este unul pozitiv, fiind precizată contribuția pe care o poate aduce România Spațiului Schengen. După adoptarea raportului, acesta va fi pus la dispoziția grupului de lucru Schengen de pe lângă Consiliul European, până la reuniunea în forma Justiție și Afaceri Interne, la începutul lunii decembrie.

Potrivit surselor Adevărul, aderarea României la Schengen nu depinde de Mecanismul de Cooperare și Verificare, aderarea la Schengen ținând doar de aspectele tehnice ale asigurării controlului la frontiere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite