Sesizarea AUR cu privire la alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor va fi dezbătută pe 14 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Curtea Constituţională va dezbate pe 14 ianuarie 2021 hotărârea Camerei Deputaţilor 71/2020 privind alegerea preşedintelui Camerei, Ludovic Orban.

Liderul grupului AUR la Camera Deputaţilor, George Simion, a anunţat că va sesiza CCR privind modul în care a fost aleasă conducerea forului legislativ. 

„Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2:00 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform Regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR pentru că avem precedente legale”, a afirmat George Simion. 

Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL, a cerut ca plenul de luni seara să fie prelungit, după ce aleşii au depus jurământul, pentru a putea fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor. Cei de la AUR s-au opus, iar decanul de vârstă care prezida şedinţa şi era reprezentant al formaţiunii AUR a închis întrunirea plenului. Deputaţii Alianţei pentru Unirea Românilor au părăsit sala, însă ulterior, un alt decan de vârstă, reprezentant al minorităţilor a decis reluarea lucrărilor pentru a fi ales preşedintele Camerei şi membrii Biroului permanent al forului legislativ.

În cele din urmă, Ludovic Orban, a fost ales, luni seară spre marţi dimineaţă, în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu 179 de voturi „pentru”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite