Şedinţă privind gestionarea pandemiei, la Palatul Cotroceni, de la ora 14.00.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Calin
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru vineri, o şedinţă la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre gestionarea pandemiei de coronavirus. În anunţurile oficiale de pe agendele preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Nicolae Ciucă, Administraţia Prezidenţială şi Guvernul fac referire la termenul de „epidemie”. Sunt aşteptate primele măsuri de relaxare a restricţiilor anti-COVID, odată ce numărul infectărilor a scăzut.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, dar şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Adriana Pistol vor participa, vineri,la o şedinţă în care se va discuta despre pandemia de coronavirus.  

În anunţurile oficiale de pe agendele preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Nicolae Ciucă, Administraţia Prezidenţială şi Guvernul fac referire la termenul de ”epidemie”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a declarat pandemie de coronavirus in 11 martie 2020, nu a anunţat până acum renunţarea la nivelul de alertă.  

În urma şedinţei de la Cotroceni, care va începe la ora 14.00, sunt aşteptate primele anunţuri referitoare la relaxarea măsurilor anti-COVID, aşa cum mai mulţi oficiali au anunţat în repetate rânduri, odată cu scăderea numărului de cazuri.  

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că s-a atins deja parametrul privind 50% din paturile de la terapie intensivă libere, astfel că Ministerul a propus Guvernului României o serie de măsuri de relaxare în perioada imediat următoare.  

Printre măsuri se află eliminarea certificatului verde la intrarea în marile magazine, creşterea limitei, de la 30% la 50% a capacităţii maxime a spaţiului, fără restricţii de interval orar, pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concerte în aer liber, conferinţe, workshop-uri, săli de sport şi piscine, evenimente private cu maximum 200 de persoane iar masca nu mai e obligatorie în aer liber. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite