Sârbu întăreşte tabăra rezerviştilor lui Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Sârbu a demisionat, ieri, din PSD
Marian Sârbu a demisionat, ieri, din PSD

Deputatul Marian Sârbu , fost vicepreşedinte al PSD, a demisionat ieri din partid şi s-a afiliat grupului independenţilor lui Gabriel Oprea din Parlament.

La finalul discuţiei decisive pe care a avut-o ieri cu preşedintele PSD, Victor Ponta, fostul ministru al Muncii a acuzat faptul că social-democraţii i-ar fi cerut să critice legile salarizării unice şi a pensiilor, al căror autor se consideră. Marian Sârbu a explicat că, de fapt, pleacă din cauza situaţiei „destul de suspicioase", dată de o „stare de neîncredere" din partid, în care nu poate să lucreze „din punct de vedere tehnic".

„Vrea să fie iar ministru"

Plecarea lui Sârbu nu i-a luat prin surprindere pe social-democraţi, care i-au reproşat că gestul său a fost determinat de dorinţa de a deveni din nou ministru al Muncii. „Este clar! A plecat pentru că vrea să mai fie o dată ministru! Ce tot invocăm divergenţe pe salarii şi pensii!", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz.

De altfel şi fostul vicepreşedinte al PSD, Constantin Niţă a spus ieri că, după părerea sa, „Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu se vor regăsi cu siguranţă ca miniştri în Guvernul Boc în aproximativ două-trei luni".

În replică la acuzaţiile formulate de liderii PSD la adresa sa, cum că nu şi‑a susţinut afirmaţiile cu exemple concrete, Marian Sârbu a anunţat că săptămâna viitoare va prezenta un inventar al ideilor divergente dintre el şi PSD pe marginea legii pensiilor şi a salarizării unice.

Marian Sârbu este al şaselea social-democrat care părăseşte partidul după alegerea lui Ponta, pentru a se înregimenta în tabăra lui Oprea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite