Săftoiu, speriată că PNL s-ar putea alia cu PSD: Decât o alianţă cu PSD, doar ca să fim la putere, mai bine opoziţie. Ponta: Nu trebuie să retrăim coşmarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu sugerează faptul că unii liberali şi-ar dori să formeze un Guvern cu PSD, doar de dragul de a ajunge la Putere. Fostul premier şi preşedinte PSD, Victor Ponta, se declară de acord cu Săftoiu, arătând că va fi o catastrofă, iar PSD ar trebui să rămână în Opoziţie decât să formeze Guvern cu PNL.

„Decât o alianţă cu PSD, doar ca să fim la putere, mai bine o opoziţie onestă si puternică, iar acei dintre noi care au chef să fie oricum la guvernare ar fi bine să se decidă repede. Îmi doresc ca PNL, cu toate greşelile de parcurs, să aibă curajul de a refuza orice alianţă compromiţătoare. Optiunea mea e clară. Bucuraţi-vă de dreptul de a vota!“, arată Adriana Săftoiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Prim-vicepreşedintele PNL spune că nu îşi doreşte să trăiască acelaşi coşmar din 2008. „Decembrie 2008. Candidat PNL. Eram în Urlaţi. În loc să îmi văd de scorul meu, mă uitam la previziuni. PD(L) posibilă alianţă cu PSD. Îmi sun un prieten pedelist! Decident! Mă asigură că e o glumă de presă. După câteva zile, partidul lui Băsescu, care s-a luptat cu ”mafia lui Năstase”, face alianţa“, mai spune Săftoiu. 

Fostul premier Victor Ponta, fost copreşedinte al USL, se arată de aocrd cu Săftoiu. „Am trăit momentul Decembrie 2008 şi cred că a fost pentru PSD o uriaşa eroare / o cădere în capcană perversă întinsă de Băsescu ( în acest caz nu dau vina pe Mircea Geoană deşi că lider putea să facă mai mult-dar am fost o majoritate în CEX ul PSD care am votat şi care nu am văzut pădurea din cauza copacilor!!)-dar trebuie să înveţi din propriile greşeli şi să nu le repeţi!“, spune Ponta.

Fostul lider PSD spune că în acesta toamnă a fost convins că PSD nu va repeta greşeală din 2008. „Altfel nu aş fi candidat în Alegeri pe lista PSD şi nu aş fi făcut campanie) / votul unanim din CEX ul de la Tulcea şi poziţiile clare exprimate public şi repetat de Liviu Dragnea pentru mine au fost necesare şi suficienţe! Dacă PSD va câştiga alegerile trebuie să guverneze cu Primul Ministru şi Programul nostru de guvernare ( care este exact opusul PNL)-dacă nu avem voturile oamenilor mergem în Opoziţie şi ne pregătim mai bine pentru următoarea confruntare electorală! Voinţa românilor trebuie respectată însă-oricare va fi!“, mai spune Ponta. 

Fostul premier mai arată că PSD nu vrea să repete scenariul din 2008. „Orice guvernare PSD-PNL impusă de Sistem va fi o repetare a catastrofei din 2009-2011 şi va duce la o nouă explozie socială că cea din 2012! Aşa că nu trebuie să retrăim coşmarul! Adriana-eu garantez că PSD nu vrea să repete coşmarul / tu poţi să bagi mână în foc pentru PNL?“, întreabă Ponta. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite