Robert Sighiartău, la 146 de ani de la înfiinţarea PNL: Partidul e astăzi la o răscrue. Are nevoie de un suflu nou şi trebuie să ridicăm ştacheta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Sighiartău, secretarul general al PNL. FOTO Facebook Sighiartau
Robert Sighiartău, secretarul general al PNL. FOTO Facebook Sighiartau

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a afirmat, cu prilejul aniversării a 146 de ani de la înfiinţarea partidului, faptul că formaţiunea din care face parte este în prezent, în contextul pandemiei şi a apropierii Congresului, la „o răscruce”, fiind nevoie de „un suflu nou” la nivelul conducerii.

„Partidul Naţional Liberal împlineşte astăzi 146 de ani.  Aniversarea trebuie să fie prilejul analizelor şi soluţiilor lucide, mai mult decât al vorbelor mari. Gloria trecutului se respectă cu fapte pe măsură şi perspective solide de viitor.  Partidul nostru este astăzi la o răscruce. Trebuie să intrăm într-o nouă etapă istorică – aceea a modernizării rapide a României cu păstrarea creativă a valorilor şi tradiţiilor naţionale. PNL are misiunea să vindece societatea de toate traumele provocate de pandemie şi să pună statul, economia şi nivelul de trai la nivelul marilor democraţii ale secolului 21”, a transmis secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, la 146 de ani de la înfiinţarea partidului.

Secretarul general al PNL a subliniat faptul că formaţiunea are nevoie de „un suflu nou” pentru următorii ani. „Pentru a avea succes, partidul are nevoie un suflu nou. Trebuie să ridicăm ştacheta. Nu trebuie să minimalizăm victoriile şi lucrurile bune din ultimii ani, dar nici să trecem cu vederea greşelile, înfrângerile şi scăderile. PNL trebuie să ducă o politică de dreapta fără ezitări, bazată pe  valori, cu respectul oamenilor simpli şi cu atragerea competenţelor dinlăuntrul şi din afara partidului.  Astăzi, mai mult ca oricând, suntem datori să dăm ascultare unuia dintre ultimele sfaturi date liberalilor de Dinu Brătianu, în emoţionantul lui testament politic: ”Aveţi datoria să luptaţi din toate puterile pentru ca la posturile de conducere să fie chemaţi numai cei pregătiţi şi cei care şi-au păstrat, neîntinate, valorile morale.” Sutele de mii de membri şi simpatizanţi ai partidului nostru, cei care gândesc şi simt liberal, vor fi, sunt sigur, la înălţimea acestor deziderate. De la ei ne vin mesaje încurajatoare. În ei ne este baza. În ei ne este speranţa”, a completat liderul liberal. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite