Rezultate finale BEC. PSD, lider la mandatele de primari, consilieri locali şi judeţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adrian Boioglu
FOTO Adrian Boioglu

Potrivit rezultatelor finale anunţate de Biroul Electoral Central (BEC), PSD a obţinut cele mai multe mandate de primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni.

PSD a obţinut 1677 de primării, PNL - 1081, UDMR -195, ALDE - 64, iar independenţii au câştigat 53 de localităţi, cu o prezenţă la vot de 48,17 %, potrivit rezultatelor finale anunţate de BEC.

La consiliile judeţene, din cele 1381 de locuri, PSD a luat 579, PNL are 496 de consilieri judeţei, UDMR are 95, ALDE are 76, PMP a câştigat 37 şi 3 sunt independenţi.

La consilii locale, din 40.220 de mandate, PSD a luat 16.648, PNL a obţinut 13.193, ALDE are 2.504, UDMR are 2.284, PMP are 1.315, iar 316 sunt independenţi.

La nivel Consiliul General al Capitalei, alianţa PSD+UNPR a obţinut 24 de mandate la alegerile locale din 5 iunie, fiind urmată de USB cu 15 mandate, după centralizarea de către BEC a rezultatelor din toate cele 1.252 de secţii de votare existente în Bucureşti. Candidatul Alianţei PSD+UNPR, Gabriela Firea, care s-a situat pe primul loc, a obţinut 42,97% din totalul voturilor valabil exprimate la alegerile locale.

BEC a anunţat că nu a fost admisă nicio cerere de anulare a alegerilor sau de renumărare a voturilor la Sectorul 1. Candidata USB Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor. În consecinţă, Dan Tudorache este, oficial, primarul Sectorului 1.

Uniunea Salvaţi Bucureştiu (USB) va organiza, sâmbătă, un miting în Capitală, cu scopul de a cere renumărarea voturilor de la Sectorul 1, unde Clotilde Armand, candidata USB, a pierdut în faţa social-democratului Dan Tudorache, după o răsturnare de rezultat peste noapte.

Mitingul va avea loc la ora 15.00, în Piaţa Universităţii.

USB a lansat şi o petiţie online, prin care cetăţenii sunt rugaţi să ceară renumărarea voturilor obţinute la Sectorul 1 în urma alegerilor de duminică şi chiar demararea unei anchete penale în acest caz. Candidata USB la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut renumărarea voturilor, însă cererea sa a fost respinsă.

"Există suspiciuni că în Sectorul 1 din Bucureşti s-au comis fraude electorale. Solicităm Biroului Electoral Central şi unităţilor din teritoriu să solicite renumărarea voturilor pentru a clarifica aceste suspiciuni. Cerem să avem certitudinea unui vot corect, într-un stat de drept care funcţionează şi în care instituţiile aflate în serviciul cetăţenilor respectă legile în vigoare. Până când aceste lucruri se vor întâmpla, ne întâlnim pentru a comemora democraţia în România", arată USB, potrivit news.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite