Replica PSD pentru Iohannis: „Aşa ceva e o nebunie. Aşa ceva e o infracţiune”. Ce probleme ridică intrarea în stare de alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Senatului, Robert Cazanciuc, a cerut şefilor de servicii de informaţii spună public dacă declaraţiile lui Klaus Iohannis privind „vânzarea Ardealului” au vreun temei. De asemenea, senatorul PSD susţine că în perioada stării de alertă, Guvernul nu va putea restrânge drepturi fundamentale, acesta fiind atributul Parlamentului.

„Cer serviciilor să clarifice urgent acest aspect, de o gravitate deosebită. Şefii serviciilor au obligaţia să spună public dacă au informaţii despre faptul că preşedintele  Camerei Deputaţilor ar fi negociat într-o formă sau alta, de „vindere a Ardealului”. Aşa ceva e o nebunie. Aşa ceva e o infracţiune”, a declarat Robert Cazanciuc. 

Vicepreşedintele Senatului l-a ironizat pe Iohannis, despre care a afirmat că probabil a primit informaţii de la Budapesta.  „Bănuiesc că preşedintele nu a făcut aceste afirmaţii primind materiale, poate din Ungaria. Nu ştiu cine a furnizat informaţiile. Informaţiile de o asemenea gravitate ajung la şeful statului, dacă au o bază. Dacă nu, înseamnă că ei diversiune a şefului statului de a abate atenţia de la ce nu face Guvernul Orban. Sunt câţiva băieţi deştepţi care profită de achizţii. Autorităţile publice locale refuză să facă achiziţii prin Unifarm pentru că preţurile de la Unifarm sunt mai mari faţă de ceea ce poate găsi cineva”, a completat Cazanciuc. 

Fostul ministru al Justiţiei a ridicat şi problema introducerii stării de alertă. ”Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat relaxarea unor măsuri după 15 mai, dar nu ştim dacă această relaxare nu o să pună în pericol sănătatea românilor. Nu ştim dacă ceea ce a anunţat preşedintele, măsurile, pot fi luate la nivelul Guvernului sau a autorităţilor locale. Starea de alertă nu înseamnă că drepturile fundamentale pot fi limitate printr-o decizie a autorităţilor locale, pentru că starea de alertă este, în principiu, atributul administraţiei locale, cu un aviz al Ministerului Afacerilor Interne. Constituţia nu a fost suspendată, art 53 este în vigoare, dreptul la libera circulaţie poate fi restricţionat doar prin lege”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Potrivit acestuia, restricţia unor drepturi fundamentale se poate face doar prin lege. „De aceea cred că cineva va trebui să vină în Parlament cu o lege”, a mai spus senatorul social-democrat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite