Raportul de activitate al SRI pe anul 2021, dezbătut în Parlament, în contextul ameninţărilor de securitate declanşate de războiul din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Raportului de activitate al Serviciului Român de Informaţii pentru anul 2021, a fost dezbătut, marţi, într-o şedinţă a comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului. Activitatea SRI a fost prezentată şi în raport cu ameninţările actuale de securitate, arată un comunicat de presă al Comisiei.

„Comisia parlamentară SRI s-a întrunit astăzi, 28 iunie 2022, la Parlamentul României, într-o şedinţă la care au participat senatorul PNL Cristian Chirteş - preşedintele Comisiei, deputaţii Florin-Silviu Hurduzeu (PSD) - vicepreşedinte, Csoma Botond (UDMR) - secretar, Oana Florea (PSD), Acatrinei Dorel-Gheorghe (AUR), Teodor Lazăr (USR), Răzvan Prişcă (PNL) şi o delegaţie a conducerii Serviciului Român de Informaţii, pentru dezbaterea Raportului de activitate al SRI pentru anul 2021”, a informat comisia parlamentară. 

Potrivit sursei citate, „SRI a transmis Comisiei raportul său de activitate, pe anul trecut, la începutul lunii iunie. De când a ajuns la Parlament, potrivit preşedintelui Comisiei, senatorul PNL Cristian Chirteş, raportul a fost studiat şi analizat individual de către parlamentarii din Comisie, iar astăzi a avut loc dezbaterea acestui document în plenul Comisiei”, la dezbatere participând şi şi reprezentanţii din conducerea SRI.

Sursa citată a mai menţionat că preşedintele Comisiei a amintit despre filmul pe care SRI l-a realizat şi l-a prezentat comunităţii internaţionale de intelligence în 2017, avertizând încă de acum 5 ani asupra intenţiilor lui Putin şi a poziţionării agresive a Rusiei în regiune. „Anticiparea este un atribut pe care SRI îl stăpâneşte foarte bine”, le-a transmis Cristian Chirteş colegilor din comisie.

Potrivit sursei citate, „membrii Comisiei au adresat conducerii SRI întrebări, au cerut informaţii suplimentare sau lămuriri şi au primit răspuns la toate solicitările. Raportul SRI a fost adoptat de Comisie cu unanimitate de voturi şi va fi înaintat Birourilor Permanente ale celor două Camere„, urmând ca membrii comisiei parlamentare să întocmească un raport propriu, „care va cuprinde constatările, concluziile şi recomandările Comisiei”, iar cele două vor fi transmise Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite