Raeţchi: PSD a generat haos prin demersurile împotriva şefului Armatei. Militarii au conducerea suspendată din cauza ambiţiilor lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi. FOTO Florin Şuler
Ovidiu Raeţchi. FOTO Florin Şuler

Deputatul Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, a criticat PSD pentru faptul că ar fi generat „haos în Armată“, în urma demersurilor de îndepărtare a şefului de stat major, Nicolae Ciucă.

„Cred că la finalizarea tuturor etapelor de judecată din justiţie (pentru că urmează recursul şi judecarea pe fond), generalul Ciucă va rămâne în fruntea Armatei Române. Pentru că aşa este corect procedural (ministrul Leş neoferind alternative legale de numire) şi pentru că asta este firesc profesional şi moral, având în vedere prestigiul generalului Ciucă în cadrul Armatei Române şi printre partenerii strategici ai ţării noastre. Până atunci, însă, până tot parcursul juridic va fi epuizat, rămâne haosul generat azi prin demersurile PSD împotriva şefului Armatei: în timp ce secretarul general NATO se află la Bucureşti pentru discuţii esenţiale, militarii români află că au o conducere suspendată temporar din cauza ambiţiilor lui Liviu Dragnea“, a scris deputatul Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare din Cameră. 

De asemenea, liberalul punctează faptul că Puterea ar trebui să fie mai bine preocupată de alte probleme ale Armatei. „Demersurile PSD pe acest subiect sunt pur şi simplu de neînţeles, aşa cum de neînţeles este blocarea repetată a încercărilor Armatei de a construi o capacitate de descurajare credibilă la Marea Neagră prin achiziţionarea corvetelor. România are nevoie de o Armată funcţională şi de o modernizare reală, nu de frământări şi blocaje!“, a completat Raeţchi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite