Radu Mihaiu: La o săptămână de la vot, BES recunoaşte că sunt probleme grave

0
Publicat:

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, candidatul ADU pentru un nou mandat a afirmat că, la o săptămână de la alegerile locale, Biroul Electoral de Sector „recunoaşte că sunt probleme grave (în parte)”, dar cu toate acestea s-a aprobat renumărarea voturilor la doar două secţii din 36.

Radu Mihaiu: Mereu va exista justiția care va putea să facă lumină Foto: Facebook
Radu Mihaiu: Mereu va exista justiția care va putea să facă lumină Foto: Facebook

La o săptămână de la vot, BES recunoaște că sunt probleme grave (în parte). Doar 2 din 36 secții vor fi deschise Au aprobat renumărarea a două secții: 195 și 265; o fracție infimă din cele care ridică semne mari de întrebare. Grosul l-au respins. Nu au adresat deloc problema voturilor în plus. Nu au verificat secțiile unde PV-urile sunt falsificate. Nu vor să deschidă secțiile unde au existat buletine preștampilate motivând că “știu ei că astfel de buletine nu au ajuns în urnă”. Cum? Asta nu mai explică nimeni… Ni se aruncă firimituri, în timp ce răspunsurile la întrebări rămân închise în sacii cu voturi”, a scris Radu Mihaiu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primarul Sectorului 2, candidat pentru un nou mandat din partea ADU, susține că există cel puțin 8 plângeri penale după alegerile locale de duminică.

Vom verifica aceste două secții. Vom aduna toate dovezile posibile de care la un moment dat justiția va avea nevoie. Există cel puțin 8 plângeri penale după votul de la Sectorul 2. Dacă politic există un risc să mușamalizeze frauda, mereu va exista justiția care va putea să facă lumină pe duminica orbului, versiunea 2024”, a afirmat Radu Mihaiu.

Cursa electorală pentru primăria Sectorului 2 a fost câștigată de candidatul alianței PSD-PNL, Rareș Hopincă, conform anunțului făcut vineri, 14 iunie, în cadrul unei conferințe de presă.

„Tocmai s-a finalizat numărătoarea de către Biroul Electoral de sector. S-a validat și ultimul proces verbal care mai era de validat. S-a menținut o diferență de peste 300 de voturi în favoarea mea, ceea ce arată că sunt câștigătorul alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 2”, a declarat Rareș Hopincă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite