PSD, moţiune simplă împotriva lui Ghinea. Marcel Ciolacu: „A depus PNRR fără să citească tot ce conţine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat joi seară la B1 TV că social-democraţii vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pentru faptul că, "după cum a recunoscut, a depus Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă fără să citească tot ce conţine el".

"Vom veni cu o moţiune simplă împotriva domnului Ghinea. E posibil să nu treacă, dar vreau şi eu să văd şi pe PNL-işti şi pe UDMR-işti şi pe cei de la minorităţile naţionale cum nu votează să rămână în continuare un ministru care a făcut aşa ceva", a afirmat Marcel Ciolacu.

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o iniţieze, Ciolacu a precizat că sigur va fi depusă, în aşa fel încât votul să fie dat până la sfârşitul sesiunii parlamentare. "O să depunem în primul rând o moţiune simplă împotriva domnului Ghinea şi moţiunea de cenzură să ne încadrăm cu ea, ca să fie votul până la sfârşitul sesiunii. Avem strânse semnăturile pentru ambele moţiuni. Urmează, după ce avem draftul, să negociem cu parlamentari care pot susţine această moţiune, dacă au şi modificări, să avem timp să le primim. Am făcut un calendar astăzi cu colegii mei la partid", a completat Ciolacu.

Preşedintele PSD anunţase miercurea trecută, în plenul Parlamentului, că parlamentarii partidului vor depune o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîţu pe data de 14 iunie. Ciolacu spune că moţiune va fi depusă ca urmare a "eşecului privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă".

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite