PSD, mândru că doi români produc cât un portughez. Ce diferenţă este între nivelul de trai din România şi cel din Portugalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă, premier şi preşedinte executiv al PSD, alături de Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Viorica Dăncilă, premier şi preşedinte executiv al PSD, alături de Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

PSD a a anunţat joi că Eurostat a atestat oficial că PIB-ul României l-a depăşit pe cel al Portugaliei, ceea ce reprezintă „dovada clară a creşterii bunăstării generale a ţării şi a românilor“. Ceea ce omit să spună cei din PSD e că PIB-ul pe cap de locuitor e mult mai mic în România, faţă de cel din Portugalia.

„Eurostat atestă oficial că PIB-ul României l-a depăşit pe cel al Portugaliei, dupa ce în urmă cu un an l-a depăşit pe cel al Greciei! Suntem mândri de performanţa ţării noastre şi a românilor care au dat valoare măsurilor PSD de stimulare a investiţiilor şi au făcut posibil acest rezultat excepţional”, transmit social-democraţii pe pagina de Facebook a partidului.

PSD susţine că formaţiunea duce ţara pe un trend crescător. „Este dovada clară a creşterii bunăstării generale a ţării şi a românilor, dincolo de cifre şi de sentimentul legitim de mândrie. Economia noastră este azi mai puternică şi continuă să crească, ceea ce va aduce beneficii românilor şi o influenţă mai mare pentru România, inclusiv asupra deciziilor UE! PSD va continua aplicarea programului de guvernare pentru a consolida creşterea economiei naţionale, în beneficiul românilor şi al întregii ţări”, adaugă social-democraţii.

În mesajul PSD nu sunt specificate mai multe detalii cum ar fi faptul că nu se poate compara PIB-ul pe cap de locuitor din România, cu cel din Portugalia. România are un PIB pe cap de locuitor de 10.800 de dolari, potrivit datelor Băncii Mondiale, în timp ce Portugalia are un PIB pe cap de locuitor de 21.100 de dolari. 

Pentru ne raporta şi la PIB propriu zis, trebuie menţionat că România are o populaţie aproape dublă faţă de cea a Portugaliei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite