PSD Bucureşti-Ilfov: Dezertările, ameninţările lui Iohannis şi plângerea penală a PNL, un plan nereuşit al Statului Paralel de a opri reformele justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PSD Bucureşti-Ilfov au reacţionat oficial la valul plecărilor din PSD.
Liderii PSD Bucureşti-Ilfov au reacţionat oficial la valul plecărilor din PSD.

Organizaţia PSD Bucureşti-Ilfov a reacţionat la valul plecărilor din tabăra social-democrată către formaţiunea lui Victor Ponta, Pro România, şi au transmis că acestea nu vor destabiliza coaliaţia, deoarece au rămas „cei puternici”. Totodată, aceştia mai spun că „tentativele de confiscare a Guvernului”, precum şi plângerea penală a PNL fac parte din „acelaşi plan nereuşit al Statului Paralel” de a bloca guvernarea şi reformele justiţiei.

Organizaţia PSD Bucureşti-Ilfov a transmis luni că dezertările unor colegi din partid nu pot destabiliza coaliţia PSD-ALDE, motivul fiind că doar „cei slabi au plecat”, însă „cei puternici au rămas”. Totodată, filiala a mai afirmat că niciunul dintre cei care au părăsit PSD nu ar fi putut câştiga mandatul de parlamentar ca independenţi, iar trădarea partidului reprezintă trădarea votului pe care l-au primit de la cetăţeni.

„Dezertările fac parte dintr-un plan nereuşit de răsturnare a guvernării. PSD Bucureşti-Ilfov condamnă dezertările unor colegi şi consideră că acestea nu vor putea destabiliza nici partidul, nici majoritatea parlamentară PSD+ALDE. Au plecat cei slabi, au rămas cei puternici. Trădarea este imorală, din orice parte o priveşti. A te pune în slujba celor care ţi-au fost adversari este dezonorant şi nu poate fi justificat cu argumente pompoase prin care se invocă interese superioare. Trădarea este un drum ireversibil – nimeni nu mai poate avea încredere în trădători!”, se arată într-un comunicat de presă.

Filiala a mai subliniat că, după reforma în domeniul justiţiei, au avut loc mai multe încercări de a dezbina partidul şi de a răsturna guvernare, printre ele „ameninţările preşedintelui Klaus Iohannis, plângerea penală a liderului PNL şi plecarea unora din PSD”, toate acestea făcând parte din „planul nereuşit al Statului Paralel”.

„Din momentul în care PSD a început hotărât reforma sistemului de justiţie din România au avut loc mai multe încercări de dezbinare a partidului sau de răsturnare a guvernării. Tentativele de confiscare a Guvernului, ameninţările preşedintelui Iohannis la adresa premierului, plângerea penală penibilă a preşedintelui PNL, iar acum dezertările câtorva colegi rătăciţi şi lipsiţi de caracter fac toate parte din acelaşi plan nereuşit al Statului Paralel de a bloca reforma justiţiei şi realizarea programului de guvernare.  Majoritatea PSD+ALDE este solidă, iar aceste atacuri repetate împotriva partidului nostru ne determină şi mai mult să realizăm ce am început. Vom fi uniţi, nu vom ceda, vom merge până la capăt!”, mai a mai precizat sursa citată.

Fostul ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Grindeanu, Augustin Jianu, fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre şi deputaţii Gabriela Podaşcă şi Marilena-Emilia Meiroşu şi-au anunţat în ultimele zile demisia din PSD pentru a se înscrie în partidul lui Victor Ponta ProRomânia. Decizia acestora a atras critici din rândul conducerii PSD, care i-a numit "şobolani" şi "trădători".

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite