Proiectul Constituţiei depus în 2011, din nou în dezbatere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu spune că proiectul depus în vremea guvernării PDL trebuie să urmeze procedura regulamentară
Alina Gorghiu spune că proiectul depus în vremea guvernării PDL trebuie să urmeze procedura regulamentară

Comisia juridică va propune ca procedura în cazul proiectului de revizuire a Constituţiei depus la Parlament în anul 2011 să continue astfel încât comisia să întocmească un raport suplimentar, după care acesta să treacă prin plenul Camerei.

„Comisia juridică a decis că procedura proiectului de lege vizând modificarea Constituţiei aflat de anul trecut în procedură parlamentară va trebui să continue prin întocmirea unui raport pe care comisia îl dă în termenul pe care îl va stabili Biroul Permanent, dacă va fi de acord cu sugestia noastră“, a declarat preşedintele Comisiei juridice, deputatul Bogdan Ciucă.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a precizat, în timpul dezbaterilor, că grupul PNL este de acord că acest proiect trebuie să urmeze procedura din regulament, la fel ca orice alt proiect.

„Şi noi am discutat acest aspect şi din punct de vedere al procedurii şi suntem de acord cu propunerea Comisiei juridice pe care o susţinem şi credem că nu ar trebui să facem deloc diferenţă între subiectul proiectului legislativ, ci pur şi simplu să urmăm procedura propusă de regulament. Este, ca orice alt proiect, nevoie de un raport suplimentar, cred că e nevoie să informăm Biroul Permanent şi ca urmare a acestei proceduri, pe care sper că o vom agrea cu toţii în comisie, vom pune pe ordinea de zi proiectul şi vom ajunge la o concluzie de susţinere sau nu a lui“, a afirmat Gorghiu.

Deputatul PDL Gabriel Andronache a precizat că grupul PDL a transmis un punct de vedere prin care solicită introducerea pe ordinea de zi a plenului a acestui proiect, indiferent dacă se va face sau nu un raport în Comisia juridică, deoarece este depăşit de multă vreme termenul dat de Biroul Permanent pentru întocmirea unui raport.

Comisia juridică a discutat marţi solicitarea Biroului Permanent cu privire la proiectul de revizuire a Constituţiei aflat în procedură parlamentară din legislatura trecută.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat Camerei Deputaţilor, într-o scrisoare transmisă în 21 martie lui Valeriu Zgonea, să continue dezbaterile la proiectul de revizuire a Constituţiei transmis la Parlament în iunie 2011 şi care transpune rezultatele referendumului din 2009.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite