Primăria Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ vă prezintă candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală.

Alegerile locale din acest an, care vor avea loc duminică, 10 iunie 2012, sunt primele desfăşurate conform noilor reglementări ale legii electorale. Astfel, atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singur tur, cu majoritatea voturilor valabile exprimate.

Ziarul „Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală. Lista cuprinde toate candidaturile înregistrate la Birourile Electorale Judeţene. Am evidenţiat, prin fotografii şi un scurt CV, acei candidaţi cotaţi cu cele mai mari şanse.

Astăzi, este rândul judeţului Cluj, unde cea mai importantă confruntare va fi cea pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, oraş cu 314.000 de locuitori şi un buget de 962 de milioane de lei. 

Emil Boc (PDL)

Jurist, 46 de ani. Fost prim-ministru al României, profesor universitar. Preşedinte al PDL. A fost primar în municipiul Cluj-Napoca între anii 2004 şi 2009, reales pentru un al doilea mandat în 2008. A demisionat de la primărie, în 2009 devenind premier. Printre măsurile de austeritate luate de Guvernul Boc în 2010 s-au numărat impozitul forfetar, creşterea TVA şi reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor. În februarie 2012, Emil Boc şi-a dat demisia din fruntea Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi economică din ţară.

Marius Nicoară (USL)

image

Inginer, 54 de ani. Preşedintele PNL Cluj. Între 2004 şi 2008 a fost preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. În 2008 a candidat din partea PNL pentru un mandat la şefia CJ, dar a fost surclasat de Alin Tişe (PDL). În noiembrie 2008 a fost ales senator PNL. A fost filmat în Senat în 2010, în timp ce viziona un film erotic la dezbaterile de la Legea pensiilor. A fost implicat într-un conflict cu finanţatorul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, după ce acesta a contestat o licitaţie organizată de CJ, care a fost câştigată de Iulian Dascălu.

image

Kovacs Eckstein Peter  (UDMR )

Avocat, 56 de ani. Este vicepreşedintele platformei liberale din UDMR. Între 1990 - 1992 a fost deputat UDMR de Cluj. Între 2004 şi 2008 a fost preşedintele Comisiei Juridice a Senatului şi a demisionat în semn de protest faţă de  respingerea ordonanţei privind funcţionarea ANI în formă iniţială. În 2009, Traian Băsescu l-a numit consilier prezidenţial pe problemele minorităţilor naţionale, dar în 2011 şi-a dat demisia ca urmare a unui diferend între el şi preşedinte pe tema proiectului de la Roşia Montană.

Ceilalţi candidați

- Ioan Avram (Partidul România Mare). Inginer, director Expo Transilvania, 60 de ani.

- Antal Elemer (Partidul Ecologist). Muzician, 64 de ani.

- Gergely Balazs (Partidul Popular Maghiar din Transilvania). Arheolog, istoric, 35 de ani.

- Delia Fodor (Partidul Poporului - Legea Cojocaru). Jurist , 30 de ani.

- Iuliu Mirel Ţăgorean (Partidul Poporului Dan Diaconescu). Programator calculatoare, 39 de ani.

- Emil Culda (Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat). Economist,
57 de ani.

- Liliana Iancu (Partidul Socialist Român). Artist plastic, 44 de ani.

- Mircia Giurgiu (independent). Doctor în agronomie, 48 de ani.

- Mădălina Paul (independent). Analist politic,  36 de ani.

Consiliul Judeţean Cluj

ALIN TIŞE (PDL)

image

Avocat, 38 de ani. Este preşedintele Consiliului Judeţean Cluj din 2008 şi a fost prefect la Cluj între 2005 şi 2007. Finul premierului Emil Boc a ocupat funcţii de conducere la nivel local în PDL din 2007, fiind vicepreşedintele filialei Cluj şi prim-vicepreşedintele PDL Cluj-Napoca. În octombrie 2010 şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţinea în PDL, din cauza unor conflicte cu Sorin Apostu, fost primar.

image

HOREA UIOREANU (USL)

Inginer, 52 de ani. Este membru PNL din ianuarie 1990 şi a fost consilier local între 1996 şi 2004. Este la al doilea mandat de deputat. Deţine în Cluj-Napoca trei case de locuit, una împreună cu fosta sa soţie şi una moştenită. Uioreanu a moştenit şi o casă de vacanţă în Mărişel. Soţia sa, Elena Uioreanu, se află pe un loc eligibil pe lista USL, din partea PNL, pentru Consiliul Local Cluj-Napoca.

Ceilalţi candidați

- Vasile Ilieş (PRM). Inginer, 49 de ani.

- Mate Andras (UDMR). Avocat, 38 de ani.

- Dorel Mateş (PP - DD). Economist, 45 de ani.

- Csep Alexandru Grigorie Csaba (Partidul Popular Maghiar din Transilvania). Pensionar, 74 de ani.

- Gheorghe Fătăcean (PNŢCD). Economist, 42 de ani.

- Dandoci Gabriel Dominic (ACDR), Jurist, 32 de ani.

- Viorel Mîndruţ (PP - Legea Cojocaru). Pensionar, 68 de ani.

- Andreica Radu Iosif (Partidul Social Român). Jurist, 28 de ani.

image

Primăria Turda

- Tudor Ştefănie (PDL) Economist, 59 de ani. Fost director la SC Turism Arieşul şi contabil şef la Cercon Arieşul, în 1996 a fost ales viceprimar al municipiului Turda, funcţie pe care a deţinut-o până în 2004. Din 2004 şi până în prezent ocupă funcţia de primar al municipiului. Este membru al PDL din 1996.

- Cristian Matei (USL). Inginer informatician, 54 de ani.

- Kolozsi Attila (Partidul Poporului Legea Cojocaru).

- Lucian Bogdan Nemeş (Partidul Poporului Dan Diaconescu). Avocat, 27 de ani.

- Anca Doru Paul Ioan (PRM).

- Ovidiu-Jean Oprea (UNPR).

Primăria Dej

- Costan Morar (USL) Inginer agronom, 55 de ani. Timp de un an, Costan Morar a fost suspendat din PSD după un conflict cu deputatul Cornel Itu, apărut  pentru că Morar ar fi vrut să candideze la şefia organizaţiei municipale. Oraşul Dej rămâne cel mai important fief al Opoziţiei din judeţul Cluj. Este singurul oraş clujean condus de un primar USL.

- Benea Gheorghe (PDL). Inginer, 56 de ani.

- Sorin Farcaş (PRM). Inginer, 47 de ani.

- Claudiu Chira (UNPR). Sociolog, 45 de ani.

- Nicolae Lazăr (PP-DD). Ingineri, 48 de ani.

- Marcel Mânzat (PNŢCD). Avocat, 54 de ani.

- Traian Mureşan (PNG). Administrator firmă, 48 de ani.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Cluj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite