Prefecţii din cinci judeţe au fost schimbaţi. Guvernul l-a rechemat şi pe consulul României la New York, Cătălin Dancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul României anunţă că prefectul judeţului Arad a demisionat din funcţie, în timp ce prefecţii din alte patru judeţe au fost eliberaţi din funcţie, în şedinţa de joi, decizia fiind luată ca urmare a "reconsiderării" de către Executiv a reprezentanţilor săi în teritoriu. Acesta a anunţat totodată rechemarea consulului general al României la New York, Cătălin Dancu.

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat, joi seară, la sfârşitul şedinţei de Guvern, că Executivul a decis eliberarea din funcţii a prefecţilor judeţelor Alba, Harghita, Sălaj şi Suceava şi a luat act de demisia prefectului judeţului Arad. De asemenea, a fost eliberat din funcţie şi subprefectul judeţului Arad, funcţia urmând a fi ocupată temporar de Olimpia Popa. 

Dancă a explicat eliberarea din funcţie a prefecţilor drept o "reconsiderare” de către Executiv a reprezentanţilor săi în teritoriu.

"Aşa cum bine ştiţi, prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu; este firesc atunci când are loc o schimbare de guvern, Guvernul să-şi reconsidere reprezentanţii săi în teritoriu”, a afirmat Ionel Dancă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite