Predoiu: „Guvernul-alternativă al PDL va fi instrument de opoziţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, sâmbătă, la Şcoala de vară a TDL, că guvernul alternativă al PDL, care va fi anunţat între 15 şi 20 septembrie, va fi un instrument de opoziţie care să supravegheze ce fac miniştrii, dar şi un laborator de strategii şi un vector politic.

"Trebuie să spunem stop şi să trecem mai departe la luptă efectiv politică. (…) Şi într-adevăr acest guvern alternativă îl vedem ca pe un prim pas în întărirea acestui efort de opoziţie. Va fi un guvern instrument de opoziţie care să supravegheze ce fac pas cu pas miniştrii în funcţiune. Dar va fi şi un guvern alternativă care să fie un laborator de idei, de strategii, un centru de construcţie, un vector de luptă politică dar şi un centru de construcţie", a spus el.

Referindu-se la guvernul alternativă al PDL, Predoiu a precizat că încă se discută "ce, cum şi cine'.

"Încă nu e nimic decis, nu e nimic bătut în cuie. Îl vom anunţa undeva între 15 şi 20 septembrie. Dar odată pus în funcţiune el nu va face altceva decât să continue cea ce s-a început în partid, să venim cu soluţii", a continuat prim-vicepreşedintele PDL.

Potrivit lui Cătălin Predoiu, democrat-liberalii trebuie să facă "o nouă politică", aceasta presupunând să fie propuse soluţii. "Lumea s-a săturat de vorbe, fie ele şi frumoase. Ce a făcut USL la ultimele alegeri, minţind un popor întreg cu cinism a pus capac la toate. Lumea nu mai suportă încă o minciună în plus. Suntem datori cu toţii, responsabili, să venim cu soluţii. E ceea ce face PDL de câteva luni bune", a susţinut prim-vicepreşedintele PDL.

"Dăm soluţii, încercăm să le luminăm capetele pentru că nu putem să-i lăsăm să mai facă rău acestui popor. Iată, deci, că nu e o vorbă goală noua politică. Noua politică înseamnă soluţii şi, noi, deja, le punem pe masă", a susţinut democrat-liberalul.

El a adăugat că noua politică înseamnă şi integritate.

"Nu se mai poate face politică într-o ţară măcinată de corupţie dacă nu îţi faci un partid cu oameni politici integri care să fie modele. Şi acest partid, graţie Monicăi Macovei şi a celor care au sprijinit-o în acel moment, a introdus criterii de integritate. Niciun alt partid nu are astfel de criterii. Nici un alt partid din România nu s-a dat din calea justiţiei atunci când aceasta şi-a fixat ţintă cazuri de corupţie din rândurile membrilor. Nici un alt partid nu a sprijinit reformele în justiţie şi, implicit, o altă integritate în politica românească precum acest partid", a arătat el. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite