Ponta: Voi sprijini ca Dragnea să fie premier, dacă face alianţă cu ALDE. Dragnea: Nu cad în capcana întinsă de unii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, crede că liderul partidului, Liviu Dragnea, este potrivit pentru a ocupa funcţia de premier, după alegerile parlamentare din toamnă, variantă lansată de fostul premier Victor Ponta. Liviu Dragnea spune că PSD nu va înainta nicio propunere de premier înainte de alegerile parlamentare.

UPDATE Preşedintele PSD Liviu Dragnea: Sunt onorat de propunerea unora sau altora. Nu cad în capcana întinsă de unii sau de alţii de a nominaliza un premier, care să fie distrus pana la alegerile parlmentare.

Nu am avut această discuţie cu Victor Ponta. În ceea ce priveşte condiţia pusă pentru a sprijini PSD, nu este o problemă pentru că relaţia PSD cu ALDE este una cinstită. Eu la Targovişte am spus că primul obiectiv este de a avea un scor bun la parlamentare, iar ALDE să intre în Parlament cu un scor bun. Relaţia mea cu domnul Tăricanu şi Constantin este foarte bună. Avem o abordare politică destul de unitară. Nu există acest risc. Sper să treacă peste condiţia asta pentru că nominalizarea va fi făcută după alegeri.

Din punctul meu de vedere, ca şi coleg de partid şi prieten, atitudinea mea nu se va schimba în ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta. Ţin foarte mult la Victor Ponta!

"Bineînţeles că dl Dragnea ar fi foarte potrivit pentru a fi prim-ministru, având în vedere experienţa mare a domniei sale, atât în ceea ce priveşte administraţia publică locală - a fost şi viceprim-ministru - cât şi experienţa din punct de vedere politic, mai ales având în vedere faptul că este preşedintele PSD ales în mod statutar la un congres democratic", a spus Gabriela Firea, întrebată dacă Liviu Dragnea ar putea fi viitorul premier propus de PSD.

Firea a explicat că este încă prea devreme pentru a se lansa pe piaţă un nume de premier, iar decizia va fi luată înn forurile de conducere a partidului.

"Varianta ca Liviu Dragnea să fie premier după alegerile generale? Cred că tote aceste lucruri în primul rând trebuie să fie analizate în BPN, în CExN, există o cronologie a evenimentelor politice şi nu cred că ar fi foarte abil din partea noastră să anunţăm încă de pe acum o astfel de atitudine politică", a mai spus Firea.

Primarul general al Capitalei a arătat că decizia instanţei de a-l condamna definitiv pe Liviu Dragnea nu este o piedică pentru ca liderul PSD să ocupe funcţia de premier. "PSD respectă statutul, respectă codul deontologic, respectă justiţia în hotărârea care a fost luată nu se scrie niciun lucru care să meargă într-o zonă de interzicere a ocupării unor funcţii publice, Prin urmare nu avem de ce să ne gândim la atfel de aspecte câtă vreme inclusiv hotărârea judecătorească permite ca domnul preşedinte să ocupe orice poziţie ar putea şi ar fi susţinut pentru aceasta atât de către populaţie cât şi de către partid", a mai precizat Firea.

Fostul premier şi preşedinte al PSD, Victor Ponta, a spus că se va implica în campania pentru alegerile parlamentare doar dacă PSD nu va rupe alianţa cu ALDE, iar Liviu Dragnea va fi varianta de premier propusă de PSD.

”Am un proiect politic personal. Voi sprijini, din toată inima, să fie premier Liviu Dragnea, dacă face alianţă cu ALDE. Nu sunt pregătit să fiu ministru, doar ştiţi. Eu cred că PSD şi ALDE vor guverna mai bine decât a făcut-o USL. Susţin un guvern PSD + ALDE cu un premier social-democrat, care trebuie să fie Liviu Dragnea.”, a spus Victor Ponta la România TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite