Ponta nu-l lasă din braţe pe Meleşcanu: l-a numit consilier guvernamental

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta l-a numit pe Teodor Meleşcanu consilier de stat la Cancelaria primului ministru, după ce, în urmă cu o săptămână, Meleşcanu a demisionat din funcţia de ministru de Externe ca urmare a organizării dezastruoase a secţiilor de vot pentru românii din diaspora.

Teodor Meleşcanu a demisionat, în septembrie, de la conducerea Serviciului de Informaţii Externe pentru a participa la primul tur al alegerilor prezidenţiale. A obţinut doar 1% din voturi, dar a fost cooptat imediat în echipa lui Victor Ponta pentru turul doi, iar premierul a declarat că, dacă va câştiga alegerile, acesta va fi în echipa sa de la Cotroceni, ca şi consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională.

Ulterior a fost numit de Ponta la conducerea Ministerului de Externe, în locul lui Titus Corlăţean, care refuzase să deschidă noi secţii de vot pentru românii din diapsora, deşi BEC recomandase această variantă pentru fluidizarea procesului electoral.

După ce problemele în secţiile de vot din străinătate au continuat şi în turul doi, iar sute de persoane din diaspora nu au putut vota, Meleşcanu a demisionat, susţinând că problemele au fost generate de legislaţia actuală carere împiedică înfiinţarea de secţii de vot suplimentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite