Ponta: Nu am discutat cu Băsescu despre Consiliu, nu ştiu ce va face acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că nu a solicitat o întâlnire cu președintele pentru a discuta despre subiectele ce vor fi tranșate la Consiliul European și la care Traian Băsescu va participa, dar a menționat că îi va pune la dispoziție orice document dacă acesta va avea nevoie.

"Domnul Băsescu, pentru că nu are un aparat propriu şi dacă are nevoie de orice documente de la Guvern sigur că i le punem la dispoziţie. În rest, ce face domnia sa joi, ce poziţii spune şi mai ales la ce anume angajează România nu ştiu nici eu, aşa cum nu ştie nici Parlamentul României", a răspuns Ponta atunci când a fost întrebat dacă va transmite un document președintelui cu privire la discuțiile de la Consiliul European de joi.

El criticat faptul că judecătorii CCR "au schimbat forma de guvernare în România", subliniind că "dl Băsescu rămâne în funcție orice ar fi și decide tot", notează NewsIn.

"Vorbesc de faptul că cinci judecători ai CCR, împotriva celorlalţi patru care au cu totul şi cu totul altă opinia au schimbat forma de guvernare în România. Noi am devenit prin opinia celor cinci o republică prezidenţială dacă nu cumva o monarhie. Adică domnul Băsescu rămâne în funcţie orice ar fi şi decide tot, lucru cu care evident eu nu sunt de acord şi lucru pe care îl consider împotriva Constituției României. Asta înseamnă că la anul, în 2013, trebuie să modificăm Constituţia României şi să readucem România pe un drum democratic pentru că a deviat în mod sigur cu aceste decizii luate de judecători împotriva a patru judecători", a mai spus el.

De asemenea, premierul a precizat că nu a solicitat o întâlnire cu președintele pentru a avea o discuție despre subiectele discutate la Consiliul European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite