Ponta: Mă bucur că Biden şi Băsescu au vorbit. Credeam că preşedintele stă de vorbă doar cu Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, ironic, că speră ca, în urma discuţiei avute cu preşedintele Traian Băsescu, vicepreşedintele american Joe Biden să fi fost “reevaluat”.

“Mă bucur că şi preşedintele a vorbit la telefon cu vicepreşedintele Biden. Citisem marţi că vicepreşdintele Biden stă de vorbă doar cu mine, în timp ce preşedintele ţării stă de vorbă doar cu preşedintele Obama. Înţeleg, totuşi, că vicepreşedintele e bun şi pentru preşedinte şi sunt convins că a fost reevaluat. E, totuşi, o personalitate importantă. Am văzut că fusese criticat, de ce s-a întâlnit cu mine”, a declarat Ponta, la începutul şedinţei de Guvern de la Palatul Victoria.

Totodată, premierul a făcut un bilanţ al vizitei în Statele Unite, al cărei obiectiv a fost, potrivit acestuia, întărirea cooperării pe plan economic.

“Am fost în vizită oficială în Statele Unite ale Americii împreună cu câţiva dintre miniştri. Obiectivul principal a fost ca de la o cooperare politică excelentă să trecem la o cooperare economică foarte bună şi o să vedem în perioada următoare rezultatele concrete în zona economică. În afară de vicepreşdintele Biden am discutat cu Secretarul Energiei şi Secretarul Comerţului  şi îmi doresc foarte mult să facem pasul următor, de la cooperarea politică şi militară la cea economică”, a mai spus Victor Ponta.

Premierul s-a aflat în vizită oficială la Washington în perioada 21-23 octombrie, fiind primit de vicepreşedintele SUA pentru o discuţie al cărei subiect principal a fost Parteneriatul strategic politic şi militar dintre cele două ţări.

Preşedintele Băsescu şi vicepreşedintele american Joe Biden au avut, joi, o convorbire telefonică, la cererea vicepreşedintelui SUA.

“Domnul vicepreşedinte Joseph Biden şi-a exprimat recunoştinţa faţă de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, pentru modul în care ţara noastră se implică în proiectele politice şi militare care privesc securitatea internaţională, precum şi pentru participarea trupelor româneşti în misiunile militare din Afganistan. Totodată, domnia sa a salutat, de asemenea, în numele Statelor Unite ale Americii, începerea lucrărilor la situl pentru amplasarea sistemului antirachetă de la Baza din Deveselu, o componentă a securităţii şi a structurii de apărare a NATO”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite