Ponta: Guvernul Cioloş e la putere în urma demonstraţiilor neautorizate. Azi au folosit forţa împotriva manifestanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta afirmă că „Guvernul Iohannis - Cioloş” a venit la putere în urma unor demonstraţii neautorizate, iar sâmbătă au folosit forţa împotriva participanţilor la marşul „Luptă pentru Basarabia” organizat de Platforma unionistă Acţiunea 2012. El susţine că ultima dată când jandarmii au primit ordin să atace manifestanţii a fost în timpul "Guvernului Băsescu - Boc", în 2012.

„Guvernul Iohannis- Cioloş a venit la Putere în urma unor demonstraţii publice NEAUTORIZATE! Azi au folosit forţa împotriva participanţilor la marşul unionist! Şi va fi din ce în ce mai rău", scrie Ponta într-o postare pe Facebook.

El afirmă că „ultima dată când în România jandarmii au primit ordin să atace manifestanţii s-a întâmplat la inceputul lui 2012 când era Guvernul Basescu - Boc". 2012-2015 în timpul Guvernului Ponta - USL nu s-a folosit niciodată forţa împotriva unor oameni care protestau, indiferent de motivul şi manifestările acestora! Pregătiţi-vă stimaţi concetăţeni - mai ales dacă îndrăzniţi să nu votaţi pe 11 Decembrie cu Iohannis- Cioloş - PNL - USR sau dacă mai vreţi să protestaţi pentru drepturile dvs să ştiţi ce vă aşteaptă!", avertizează Victor Ponta, care încheie cu formula „Winter is coming", expresie folosită în serialul „Urzeala Tronurilor", cu semnificaţia de avertisment.

Cinci persoane, inclusiv liderul Platformei Unioniste „Acţiunea 2012” George Simion, au fost ridicate, sâmbătă, de jandarmi, în urma unor incidente violente care au avut loc în Piaţa Victoriei, în timpul marşullui pentru unirea Basarabiei cu România.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat acuzaţii dure la adresa premierului Dacian Cioloş şi a ministrului de Interne, folosind cuvinde precum „ticăloşi" şi „slugi”.

Sâmbătă seară, după ce manifestanţii s-au adunat la Piaţa Universităţii, instalându-şi şi corturi, ministrul de Interne Dragoş Tudorache a cerut jandarmilor sa nu intervină în derularea demonstraţie şi a cerut un raport complet asupra incidentelor din Piaţa Victoriei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite