Ponta: Am vorbit cu Marian Sârbu şi nu vrea să plece din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul preşedinte al social-democraţilor, Victor Ponta, a declarat, astăzi, la postul public de televiziune, că a discutat cu Marian Sârbu, iar acesta i-a spus că deocamdată nu pleacă din partid, dar că are o anumită problemă de raportare la formaţiunea social-democrată.

"Am vorbit astăzi cu Marian Sârbu. Mi-a spus că deocamdată nu pleacă din PSD, dar că vrea să discutăm pentru că are o anumită problemă de raportare la partid", a spus Ponta, adăugând că va discuta cu acesta.

Ponta a mai afirmat că nu poate să îi ofere lui Marian Sârbu portofoliul de ministru al Muncii, aşa cum se speculaează pe piaţa zvonurilor că s-ar întâmpla în cazul plecării acestuia din PSD.

Ponta: PC şi PNL sunt apropiate ideologice

În ceea ce priveşte curtarea reciprocă între PNL şi PC, preşedintele PSD a declarat că este de părere că o construcţie între cele două este mai logică din punct de vedere ideologic, decât una între social-democraţi şi conservatori.

"PC este un partid de centru drepta. Faptul că merg pe drumul lor - probabil că vor avea candidatul lor la colegiul din Sectorul 4 - mi se pare mult mai clar şi mai corect. Nu numai că nu mă deranjează. Dimpotrivă. Cred că asocierea dintre PSD şi PC - şi am crezut-o mai demult, nu e prima dată când o spun - nu este în sensul acelei consecvenţe şi acelei clarităţi la care eu ţin foarte mult", a declarat Ponta.

El a precizat însă că nu se pune problema unui "divorţ", afirmând că PSD şi PC vor rămâne în continuare în acelaşi grup parlamentar. "Suntem în continuare în acelaşi grup parlamentar pentru că am intrat sub acelaşi semn electoral. Mai departe... Ştiu că ei vor avea un Congres duminică, ştiu că vor discuta mai mult de limpezirea lor, că vor merge singuri pe drumul lor în continuare. Le urez succes, dar eu le urez cum le urez sportivilor, pentru că doresc succes partidului meu", a mai spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite