Ponta acuză Rusia de informaţiile privind mutarea în România a armelor nucleare şi cere acţiuni legale contra jurnaliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta spune că informaţiile apărute în presă privind mutarea în România a unor arme nucleare din Turcia reprezintă o dezinformare venită din "laboratoare" străine, posibil din Rusia, şi cere, ca deputat, ca autorităţile să se implice, cum au făcut-o şi în cazul "tăntălăilor" de la Sky News, prin acţiuni legale împotriva jurnaliştilor care au transmis informaţia.

"Această ştire falsă (o minciună grosolană) dată de EURACTIV.COM este cu adevărat de natură să afecteze grav siguranţă naţională a României! (...) Este clar nevoie de o acţiune legală contra autorilor şi de o analiză a modului în care a fost construită această ştire. Eu am motive să cred că fost concepută într-un "laborator" din străinătate (poate Moscova?!), dată unui "tovarăş" de la Euractiv.com şi plasată în România printr-o reţea deja folosită anterior (EuroActiv are în Bucureşti acelaşi sediu cu ... Hotnews! Şi mai are câteva organisme de presă care îi preiau imediat relatările)!", scrie Ponta, pe Facebook.

Fostul premier spune că reacţia promptă a MAE a fost binevenită, dar nu este suficientă, şi cere acţiuni legale împotriva autorilor.

"Dacă tot ne-am indignat faţă de povestea de la SkyNews (o simplă farsă a unor tăntălăi) şi am arestat oameni pentru asta, ştirea cu arme nucleare mutate în România este de 100 de ori mai gravă şi aptă de a aduce uriaşe prejudicii siguranţei naţionale. Şi aşa poate aflăm cu adevărat cine face în România "jocurile" altor ţări care ne sunt inamice! Că cetăţean al României şi deputat în Parlament solicit public autorităţilor în drept să ia urgent toate măsurile necesare şi să informeze opinia publică!", spune el.

EurActiv.com susţine citând surse independente că Statele Unite au început transferul focoaselor nucleare staţionate pe teritoriul turc în România, în contextul escaladării tensiunilor dintre Washigton şi Ankara în urma loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie. Însă, Ministerul de Externe a negat faptul că teritoriul român a devenit noua gazdă a armelor nucleare americane.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite