PNL se dezlipeşte greu de Crin Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu FOTO Mediafax
Fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu FOTO Mediafax

TATONĂRI Mai mulţi liberali se arată dispuşi să testeze, în cercetările sociologice menite să indice candidatul comun al dreptei, varianta unui prezidenţiabil care a anunţat că s-a retras din cursă: nimeni altul decât Crin Antonescu.

Deşi a renunţat la şefia partidului şi la statutul de prezidenţiabil din partea PNL-PDL, Crin Antonescu nu este lăsat să plece atât de uşor, cel puţin de apropiaţii săi. Surse liberale din apropierea fostului preşedinte PNL  vor ca acesta să intre în bătălia sondajelor alături de Klaus Iohannis, pentru a se lămuri care sunt şansele ca Antonescu să obţină, totuşi, un mandat de preşedinte al României.

„Încă nu ştim în ce măsură Klaus Iohannis va confirma în preferinţele electorale şi cum se va adapta în noua sa poziţie. Nu ştim nici cum receptează oamenii modul în care comunică el public, dacă expunerea sa din ultima vreme l-a adus pe plus sau pe minus“, a declarat unul dintre vicepreşedinţii PNL pentru Mediafax.

Principala problemă a lui Iohannis, au mai precizat sursele citate, ar fi modul în care comunică, motiv pentru care lilberalii se tem că nu va atrage suficientă simpatie pentru a obţine voturile necesare.  „La alegeri avem nevoie de emoţie, suntem în război cu PSD, nu la jocuri de societate“, a mai spus unul dintre susţinătorii lui Crin Antonescu.

„Dacă unul face pană, îl avem pe celălalt“

Odată ce actualul preşedinte interimar, Klaus Iohannis, s-a instalat la şefia partidului, cei mai mulţi dintre oamenii fideli lui Crin Antonescu au trecut în tabăra câştigătoare. Cu toate acestea, unii dintre ei nu au fost, până acum, convinşi de abilităţile politice ale primarului de la Sibiu. „Noi avem luxul de a putea opta între două nume valabile de candidat la prezidenţiale, Antonescu sau Iohannis. Trebuie să ne păstrăm posibilitatea de manevră, în funcţie de ce ne rezervă bătălia politică. Dacă unul dintre ei face pană, îl avem pe al doilea“, a explicat, pe scurt, un alt lider PNL.

Iohannis: „Există o astfel de posibilitate“

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat vineri că Antonescu ar putea candida la alegerile prezidenţiale, dacă s-ar exprima în acest sens, dar şi dacă partidul l-ar susţine.

“Cu siguranţă există această posibilitate. Teoretic este posibil ca din această consultare la bază să rezulte că foarte mulţi doresc să fie candidat Crin Antonescu şi atunci e clar că această variantă va fi luată în considerare”, a afirmat Iohannis.

Pe de altă parte, el a a susţinut că, din discuţiile avute cu Antonescu, a reieşit că acesta nu doreşte să candideze. Tot Iohannis a arătat, însă, că nu a mai abordat acest subiect de când fostul preşedinte PNL şi-a anunţat retragerea din cursa pentru Cotroceni.

„Din discuţiile personale, nu –şi doreşte, dar aici, sigur, trebuie să vedem ce-şi doreşte partidul. E o situaţie interesantă în care mă aflu acum, tocmai fiindcă domnul Antonescu a declarat că se retrage de tot. De atunci nu am mai discutat despre candidatură“, a conchis Iohannis.

Citeşte şi:

Iohannis despre candidatură lui Antonescu la prezidenţiale: Cu siguranţă există această posibilitate, teoretic. Din discuţiile personale, el nu-şi doreşte

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că există posibilitatea ca fostul lider al partidului Crin Antonescu să candideze la alegerile prezidenţiale, dacă baza PNL doreşte acest lucru, însă din discuţiile personale pe care le-a purtat cu acesta a aflat că nu-şi doreşte să participe la scrutinul din toamnă.

Răzvrătiţii lui Tăriceanu, sancţionaţi în PNL. Iohannis: Aceşti oameni au frustrări

Membrii PNL care au participat, joi, la evenimentul de lansare a „Grupului de Iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale“ al lui Călin Popescu Tăriceanu vor fi sancţionaţi şi ar putea fi chiar excluşi din rândurile formaţiunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite