PNL merge tot pe mâna „dinozaurilor“ la BNR. Eugen Nicolăescu, susţinut pentru un nou mandat. Critici din interiorul partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre propunerile PNL pentru CA este Eugen Nicolăescu, actual viceguvernator al BNR FOTO David Muntean
Una dintre propunerile PNL pentru CA este Eugen Nicolăescu, actual viceguvernator al BNR FOTO David Muntean

PNL a votat luni, în şedinţa Biroului Executiv al partidului, să meargă pe mâna actualilor membri din Consiliul de Administraţie a BNR. Mai exact, liberalii îi susţin pe actualul viceguvernator, Eugen Nicolăescu şi pe Virgiliu Stoenescu pentru componenţa din viitorul Consiliu de Administraţie.

Totuşi, nu toţi liberalii sunt de acord cu această decizie. Deputatul Florin Roman a exlicat pe Facebook că nu a votat propunerea lui Eugen Nicolăescu deoarece acesta din urmă nu l-ar fi ajutat cu o solicitare transmisă în timpul moţiunii de cenzură din noiembrie 2017.

„Nu am votat azi propunerea de numire a lui Eugen Nicolăescu la BNR pentru un nou mandat. Am explicat colegilor că la moţiunea de cenzură în care am pus alimentele pe pupitrul parlamentului, am solicitat sprijinul viceguvernatorului propus de PNL în privinţa cuantumului ratelor plătite de un român cu credit la bancă. Dl Eugen Nicolăescu nu s-a deranjat la momentul respectiv. Nici eu nu m-am deranjat azi să-l votez”, a declarat Florin Roman.

De cealaltă parte, coaliţia PSD-ALDE îl va susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale. Decizia a fost luată azi de Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu. Senatorii PSD, s-au opus în primă fază, dar s-au răzgândit, după ce liderul revoltei, Şerban Nicolae, a pierdut clar la Congres în faţa Viorică Dăncilă, susţin surse politice pentru Adevărul. Votul pentru Mugur Isărescu e programat miercuri.

Pentru Consiliul de Administraţie, PSD îi va propune pe actualul prim-viceguvernator al instituţiei, Florin Georgescu şi pe membrul Gheorghe Gherghina, potrivit unor surse Mediafax. USR îl va propune pe actualul director de investiţii al fondului de pensii private NN Pensii, Cristian Popa, iar UDMR merge pe mâna economistului Bálint Csaba.

„Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator şi un alt post în executiv. Florin Georgescu, Leonard Badea sunt propunerile PSD”, a anunţat azi Viorica Dăncilă.

În noul Consiliul de Administraţie, PSD va face patru numiri, ALDE una, PNL două, iar USR una.

Actuala conducere a BNR:

Guvernator - Mugur Isărescu

Prim-viceguvernator - Florin Georgescu
Viceguvernator - Eugen Nicolăescu
Viceguvernator - Liviu Voinea
Membru - Marin Dinu
Membru - Daniel Dăianu
Membru - Gheorghe Gherghina
Membru - Ágnes Nagy
Membru - Virgiliu Stoenescu
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite