PNL cere excluderea lui Liviu Pop din PSD: A jignit unii dintre cei mai importanţi parteneri ai României. O exprimare de regimuri totalitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalii le cer social-democraţilor să îl excludă din partid pe senatorul Liviu Pop. Foto: Inquam.
Liberalii le cer social-democraţilor să îl excludă din partid pe senatorul Liviu Pop. Foto: Inquam.

PNL a cerut, joi, conducerii PSD, excluderea din partid a senatorului Liviu Pop, după ce acesta a comparat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, state precum Germania, SUA, Austria şi Olanda cu nişte gândaci. Astfel, liberalii consideră că fostul ministru PSD al Educaţiei a avut o exprimare care face parte din „propaganda rusească anti-occidentală şi anti-democratică”, jignitoare la adresa celor mai importanţi parteneri ai României.

„Senatorul PSD, Liviu Pop a jignit într-un mod inacceptabil unii dintre cei importanţi parteneri occidentali ai României, prin publicarea unei imagini în care ţări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Austria sau Olanda sunt reprezentate de nişte gândaci care invadează România. Imaginea publicată de senatorul Liviu Pop exprimă o gândire anti-occidentală care înfierează investiţiile străine ca o formă de cotropire imperialistă a resurselor naţionale. Solicităm conducerii şi membrilor PSD să se delimiteze de astfel de mesaje publice şi să-l excludă pe senatorul Liviu Pop din partid ca singură modalitate de a arăta că acest mod de gândire nu este specific partidului. În cazul în care Liviu Pop nu va fi exclus din partid, PSD confirmă că această exprimare este poziţia oficială a partidului, o poziţie anti-europeană, anti-democratică, împotriva economiei de piaţă, împotriva libertăţilor economice fundamentale precum libera circulaţie a capitalurilor, a bunurilor şi serviciilor şi a omenilor”, se arată într-un comunicat de presă al PNL, potrivit Mediafax.

Totodată, liberalii consideră că exprimarea senatorului PSD Liviu Pop face parte din „propaganda de sorginte rusească anti-occidentală şi anti-democratică”, „folosită în regimuri totalitare”. Aceştia mai spun că afirmaţia fostului ministru al Educaţiei este cu atât mai gravă cu cât „nu este singulară şi întâmplătoare la nivel PSD”.

„Acest fel de exprimare face parte din propaganda de sorginte rusească anti-occidentală şi anti-democratică, folosită în regimurile totalitare din ţările din fosta Uniune Sovietică, Cuba, Venezuela sau Coreea de Nord. Iar mesajul care însoţeşte imaginea publicată de senatorul PSD este o manipulare grosolană care ascunde interesele adevărate ale celor care nu doresc exploatarea gazelor din Marea Neagră şi care fac astfel jocurile Rusiei şi ale Gazprom. Prin atitudinea sa, PSD nu spune stop plecării gazelor gratis din România, ci spune stop exploatării gazelor din Marea Neagră pentru a servi interesele Rusiei care nu doreşte reducerea dependenţei României de gazul rusesc. Din păcate, exprimarea senatorului Liviu Pop nu este singulară şi întâmplătoare la nivelul PSD. În ultimele zile, poziţii publice similare au avut şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea, ca şi principalul consilier al premierului României, Darius Vâlcov. Această atitudine publică şi acest mod de gândire ale unor lideri ai partidului aflat la guvernare sunt extrem de nocive şi afectează grav interesele strategice ale României”, precizează sursa citată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite