PNL Bucureşti anunţă începutul desfiinţării companiilor municipale. Care este prima instituţie vizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Alexandru/ Facebook
Violeta Alexandru/ Facebook

Liderul PNL Bucureşti Violeta Alexandru a vorbit duminică despre planurile de închidere a companiilor municipale. Fostul ministru al Muncii a explicat că prima companie care va fii desfiinţată este Compaia Turustică Bucureşti.

„Vom trece la desfiinţarea primei companii înfiinţate, Compania Turistică Bucureşti. Continuăm cu celălalte, până la 20. Patru vor fi eficientizate pe baza legislaţiei privind guvernarea corporativă. Cele patru comapnii care vor rămâne STB, Trustul de Clădiri  Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica vor avea în curând o nouă conducere. Practic destructuram aceasta grupare care a căpuşat atât companiile cât şi bugetul bucureştenilor cinstiţi care muncesc. Dăm un semnal prin dizolvarea Societăţii Turistica, urmând să continuăm cu celelalt. Suntem în acest demers alături de partenerii de la USR-PLUS. Fiecare procedură de dizolvare, care va incepe printr-un proiect de hotărâre in Consiliu este iniţiată în parteneriat cu USR-PLUS. Suntem decizi ca în doi ani, pentru că au tot felul de complicaţii, să închidem aceste companii şi să să rămână doar cele 4 pe care le vom aşeza pe un management performant”, a declarat Violeta Alexandru duminică într-o conferniţă de presă.

La conferinţă a fost prezent şi Andrei Badiu, consilier general al Primăriei Capitalei, care a subliniat că în tot anul 2020, Compania Turistică Bucureşti nu a emis nicio factură. 

„Această companie a tocat tot ce a generat. Două milioane de euro au fost aruncaţi pe ferească. În tot anul 2020 nu a emis nicio factură. Contul contabil care trebuia să evidenţieze activităţile este zero. Singura sursă de venit a acestei companii a fost subvenţia de stat. Atât şi nimic mai mult. Demersurile pe care le-am început aici vor continua şi la celelalte companii. Situaţia a fost ţinută sub preş de către administraţia PSD Firea”, a afirmat liberalul.

VIDEO PNL Bucureşti / Facebook

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite