Pensionar special, numit în secretar general al Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Ion Dinescu în funcția de secretar general al Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Dinescu e pensionar militar. În trecut, Dinescu a ocupat mai multe funcții la stat. 

FOTO Guvernul României
FOTO Guvernul României

„Începând cu data de 4 aprilie 2023, domnul Ion Dinescu, auditor, grad profesional superior, în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, exercită, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență pentru o perioadă de 6 luni”, arată decizia publicată în Monitorul Ofiicial.

Ion Dinescu este pensionar militar, ocupând în trecut și funcția de secretar general. Mai exact, în 2021 a fost detașat de fostul premier liberal, Florin Cîțu, pentru a ocupa funcția de secretar general adjunct în Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. 

Declarația de avere din iunie 2022 de pe pagina Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene arată că a încasat o pensie militară în valoare de 54648 lei, veniturile sale fiind completate cele provenite din calitatea de membru în membru în comisia de tragere al Loteriei Române, de unde a obținut 6400 lei și cea de membru în Consiliul de supraveghere în Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, de unde a obținut 20824 lei. 

În paralel, Ion Dinescu a primit un salariu în valoare de 44741 lei, de pe urma funcției de auditor în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, instituția la care Ion Dinescu a fost numit secretar general, are ca scop „promovarea și urmărirea obiectivelor de reziliență ale NATO și ale UE”.

Instituția unde a fost numit funcţionează ca instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, fiind condusă de Ovidiu Raețchi.

Pagina oficială a instituției mai arată că centrul are o puternică componentă de cooperare internațională, motiv pentru care are capacitatea juridică de a încheia memorandumuri de înțelegere și acorduri tehnice privind participarea statelor NATO și UE la activitățile organizate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite