PDL cere Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanţa de Guvern care prevede concedierea unor funcţionari publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul democrat-liberal Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că PDL cere public Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanţa de urgenţă care prevede desfiinţarea posturilor vacante din administraţia centrală şi locală şi concedierea a patru sută dintre angajaţii din mai multe ministere, instituţiile subordonate sau coordonate de acestea.

Alin Tişe a mai declarat că, în situaţia în care Avocatul Poporului nu va da curs cererii, PDL va ataca acest act normativ la Curtea Constituţională (CCR) în toamnă.

„Este normal ca, în ceasul al doisprezecelea, Avocatul Poporului, care nu a atacat până acum nicio OUG a Guvernului Ponta, să dea dovadă de curaj şi să îi apere pe oamenii nevinovaţi, iar Guvernul să fie obligat să stabilească criterii privind concedierea funcţionarilor publici. Trebuie să ştim dacă pleacă cei care mai au un loc de muncă, cei care sunt pensionari, nu se poate să nu existe niciun criteriu“, a argumentat Tişe.

Democrat liberalul  a mai subliniat că funcţionarii publici nu sunt simpli pioni şi nu au nicio legătură cu factorul politic. „Guvernul Ponta încalcă Legea funcţionarului public, nu se poate să plece un profesionist şi să vină în locul lui un lipitor de afişe al USL. Deviza USL în cazul OUG nr. 77/ 2013 este «pleacă şomer un profesionist şi vine un USL-ist». După plecarea acestor funcţionari, se va repolitiza administraţia publică“, a mai afirmat Alin Tişe.

Potrivit acestuia, OUG nr. 77/ 2013 permite epurarea pe criterii politice, iar Guvernul Ponta "îşi bate joc de funcţionarii publici".

"Este un precedent periculos şi un abuz. Mă aştept ca şi sindicatele din administraţie să ia atitudine. Îi vom apăra pe aceşti funcţionari", a spus senatorul PDL.

Alin Tişe a menţionat că, în luna septembrie, vor pleca alţi patru la sută din funcţionarii publici.

Potrivit Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, au fost propuse spre desfiinţare circa 5.700 de posturi vacante şi 132 de posturi ocupate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite