Cristian Preda, către Predoiu (PDL): „La Cotroceni nu putem ajunge de pe locul doi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cristian Preda, suspendat din PDL, susţine că democrat-liberalii sunt „ridicoli“ când „îşi umflă muşchii de 15% în faţa partidelor care au 5%“.

Într-un interviu pentru RFI, Cristian Preda a comentat ultimele declaraţii venite din partea liderilor PDL, pe care le-a catalogat ca fiind „regretabile“.

„E confirmat, de altfel, un punct de vedere care a fost exprimat deja în decembrie anul trecut, după legislative. Singura nouă notă care a apărut este aroganţa celui puternic faţă de cei mai slabi. Sigur, e puţin trist şi, aş zice, ridicol să îţi arăţi muşchii de 15% în faţa celor care au 5%. (...) Cred că aroganţa celui mai puternic faţă de cei mai slabi nu e un motiv de bucurie“,  a explicat europarlamentarul.

Totodată, el consideră că alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţia României reprezintă metoda corectă, în cazul în care competiţia nu va fi „un simulacru“.

„Blaga, de altfel, s-a şi grăbit să indice că are o preferinţă. Era bine să rămână în poziţia de arbitru al competiţiei, ca preşedinte de partid care a spus, în acelaşi timp, că nu e interesat de intrarea în cursa pentru desemnarea ca prezidenţiabil“, a mai spus Preda.

Pe de altă parte, el consideră că „ideea că doar în parohia PDL se va decide nu-i sănătoasă“.

„Îmi vine să le transmit foştilor mei colegi că e bine să se trezească. La Cotroceni nu poţi ajunge de pe locul doi, cum s-a ajuns în Parlamentul României. La Cotroceni, dragă Cătălin Predoiu, nu se ajunge de pe locul doi! Cred că ar trebui găsite resurse pentru a stimula o competiţie care să dea pe cineva cu şanse la 50%, nu cu şanse la 15% sau cum am auzit că e fixat acum obiectivul pentru europarlamentare din parta PDL, la 20%“, a încheiat Cristian Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite