Partidul AUR, lăudat de ambasadorul Rusiei la Bucureşti: Excepția din Parlament care se opune SUA

0
Publicat:

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, laudă partidul AUR, condus de George Simion, susținând că este singura ,,excepție” din Parlament care se opune Americii, declarație făcută în cadrul unui interviu pentru agenţia de presă oficială rusă TASS. 

Ambasadorul rus la București laudă partidul AUR. FOTO: Arhivă
Ambasadorul rus la București laudă partidul AUR. FOTO: Arhivă

,,Există un consens proatlantic și proeuropean destul de larg în elita politică românească, nu există probleme aici, dar dacă conducerea politică adoptă o poziție neprietenoasă față de Rusia, atunci există și alte opinii în societate”, a declarat Valeri Kuzmin pentru Tass.ru, menționând că acest pragmatism se manifestă foarte slab la nivel politic.

„Numai deputații individuali sunt capabili să-și ridice vocea în Parlament Și când încep să vorbească despre interese naționale, încep să fie „coșmarul” – sunt acuzați că sunt „agenți ai Kremlinului”, a adăugat acesta.

Potrivit lui Kuzmin, există o excepție: AUR: „La ultimele alegeri parlamentare, Alianța naționalistă pentru Unirea Românilor a reușit să treacă pe neașteptate, în timp ce în cercurile politice ale României deja se vorbea deschis despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial - SUA, acest partid a început să vorbească cu voce tare despre interesele naționale, deși într-un mod foarte ciudat „româno-unionist”, așa cum este adesea numit,” a punctat el. 

De asemenea, diplomatul rus a menționat că ,,întrebarea dacă sentimentele realiste din societatea românească pot afecta relațiile interstatale rămâne deschisă”.

Valeri Kuzmin a făcut afirmațiile la câteva zile după ce deputatul neafiliat, Dumitru Coarnă, a anunțat că s-a alătura Alianței pentru Unirea Românilor și va reprezenta grupul parlamentar al acestui partid în Camera Deputaților. 

,,Începând de astăzi, 19 iunie, reprezint grupul parlamentar AUR în Camera Deputaţilor", a spus Coarnă exclus din PSD după ce a participat la finalul lunii martie a anului trecut la o întâlnire la Ambasada Rusiei.

„O să luăm act de aceste documente şi cred că domnul Coarnă a depăşit o linie roşie, având un dialog cu un stat agresor şi asupra unui stat suveran. Este exclus ca eu să îmi schimb poziţia în ceea ce priveşte pe domnul Coarnă”, a declarat Marcel Ciolacu la acea vreme despre Dumitru Coarnă, menționând că „un membru al PSD nu avea ce căuta la Ambasada Rusiei”.

În replică, Coarnă a spus că se arată surprins de decizia de a fi exclus din partid, precizând că a fost prezent la ambasada Rusiei pentru a transmite un mesaj de evitare al războiului din Ucraina.

Dumitru Coarnă, alături de Mihai Lasca, Francisc Tobă și Diana Şoşoacă, s-a întâlnit în data de 30 martie 2022 cu ambasadorul Rusiei la București. Parlamentarii români şi-au exprimat deschiderea pentru negocieri de pace în „Casa Poporului” şi o eventuală poziţie de neutralitate a ţării noastre, în contextul războiului din Ucraina. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite