Parlamentul va stinge lumina pentru a marca Ora Pământului. Ciolacu: Îmi doresc să rămână ca un gest de responsabilitate

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, cu ocazia "Orei Pământului", că domeniul energiei are o importanță strategică pentru toate statele lumii. Potrivit Guvernului, luminile din Palatul Victoria vor fi stinse în această seară, timp de o oră.

Mesajul premierului Marcel Ciolacu cu ocazia "Orei Pământului" FOTO: gov ro
Mesajul premierului Marcel Ciolacu cu ocazia "Orei Pământului" FOTO: gov ro

Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse în această seară, timp de o oră, între orele 20:30 și 21:30, Guvernul României alăturându-se și anul acesta, prin acest demers, campaniei globale de mediu Earth Hour™ (Ora Pământului), potrivit unui comunicat al Guvernului.

”Domeniul energiei are o importanță strategică pentru oricare dintre statele lumii, nu doar prin prisma resurselor de care dispunem la nivel global, ci și din punct de vedere al responsabilității față de mediu și însăși viața pe planeta Pământ, care este casa noastră, a tuturor. Preocupările actuale pentru tranziția către energia verde și reducerea dependenței de resursele rusești sunt preocupări inclusiv ale României, care rămâne ferm angajată în continuarea investițiilor în infrastructura energetică în pas cu cele mai noi soluții tehnologice, iar finanțările prin PNRR reprezintă și în acest domeniu o oportunitate. Sunt eforturi menite să asigure eficiență în termeni economici, dar și tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice, obiective în care România este profund angajată ca stat membru al Uniunii Europene”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a afirmat că îşi doreşte ca gestul simbolic de a stinge lumina timp de o oră „să rămână în conștiința cât mai multor români ca un gest de responsabilitate”

„Gestul acesta simbolic de a stinge pentru o oră lumina pe care inclusiv Guvernul României îl face astăzi, ca în fiecare an, alături de alte instituții, organizații nonguvernamentale și simpli cetățeni din întreaga lume, îmi doresc să rămână în conștiința cât mai multor români ca un gest de responsabilitate și acțiuni concrete pe care fiecare dintre noi ar trebui să ni le asumăm pentru siguranța climatică a planetei”, a susținut premierul.

Acțiunea ”Ora Pământului”, ajunsă anul acesta la cea de-a 18-a ediție, este marcată la sfârșitul lunii martie în semn de susținere a acțiunilor colective menite să promoveze protejarea planetei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite