Opoziţia întrerupe greva la Senat, după ce Puterea nu mai are majoritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Președintele PSD, Victor Ponta
Președintele PSD, Victor Ponta

Liderul PSD Victor Ponta anunţat că USL va reveni la lucrările Senatului.

Senatorii USL vor renunţa începând de astăzi la greva parlametnară, a anunţat liderul PSD Victor Ponta.

Renunţarea la grevă vine în contextul în care Puterea şi Opoziţia au un număr egal de voturi - 66, iar votul decisiv îi va aparţine senatorului independent Mircea Geoană.

Schimbarea raportului de forţe s.-a produs în urma plecării senatorului Iosfi Secăşan de la PDL la PNL.

Citeşte aici MIrcea Geoană are votul de  aur la Senat

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat, luni, că senatorul PDL Iosif Secăşan şi-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal şi s-a înscris în PNL, menţionând însă că acesta nu îşi va anunţa gestul în plen în această zi pentru că nu a putut ajunge în Bucureşti.

"Va anunţa în curând în plen, dar înţeleg că nu astăzi, pentru că nu a putut veni în Bucureşti, acest fapt", a menţionat liberalul despre senatorul de Caraş-Severin.

Întrebat ce se va întâmpla în condiţiile în care raportul putere opoziţie va fi, în aceste condiţii, de 66 la 66, liderul liberalilor din Senat a spus că opoziţia va avea majoritatea cu senatorul Mircea Geoană.

"Dacă domnul Geoană va fi consecvent, şi cred că va fi, pentru că a spus că va vota alături de opoziție, iată că opoziția are 67 la 66", a ţinut să sublinieze parlamentarul.

El a adăugat că Senatul nu va rămâne blocat cât timp "opoziţia are cel puţin teoretic majoritate".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că opoziţia va renunţa la protestul parlamentar dacă prin plecarea din PDL a parlamentarilor de Caraş-Severin, apropiaţi de Sorin Frunzăverde, se va ajunge la o majoritate a USL la Senat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite