Omul de încredere al lui Emil Boc de la Interne, schimbat din funcție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefania-Gabriella Ferencz, secretar general al MAI şi persoană apropiată de Emil Boc, a fost schimbată la cerere din funcție.

Ştefania Gabriella Ferencz, fosta şefă de cabinet a lui Emil Boc. Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Ştefania Gabriella Ferencz, fosta şefă de cabinet a lui Emil Boc. Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Ștefania Gabriella Ferencz, fostă şefă de Cabinet a lui Emil Boc, atât în vremea în care era premier, dar şi la Primăria Cluj Napoca, care a îndeplinit funcția de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, a fost schimbată din funcție de premierul Marcel Ciolacu.

Încetarea exercitării funcției s-a făcut la cerere și a fost publicată în Monitorul Oficial din data de 31 august.

”Având în vedere Adresa Ministerului Afacerilor Interne nr. 364.276 din 30 august 2023, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/6.680 din 30 august 2023, precum și cererea doamnei Ștefania-Gabriella Ferencz, înregistrată la Ministerul Afacerilor Interne cu nr. 364.273 din 30 august 2023, în temeiul art. 29, al art. 394 alin. (2) lit. d), art. 397, art. 502 alin. (1) lit. b) și f), art. 505 alin. (5), art. 509 alin. (3), art. 524 alin. (1) și al art. 530 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. — (1) La data de 1 septembrie 2023 încetează, la cerere, exercitarea cu caracter temporar, prin detașare, de către doamna Ștefania Gabriella Ferencz a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne. (2) Doamna Ștefania-Gabriella Ferencz predă lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile de la data prevăzută la alin. (1)”, se arată în decizie.

image

 Ferencz a devenit om de bază al lui Bode, atât la Transporturi, cât şi la Interne. De altfel, din partea Ministerului de Interne, fosta şefă de cabinet a lui Boc a fost trimisă ca reprezentant al instituţiei în CIFGA al Eximbank, instituţie unde leafa lunară este de peste 20.000 de lei.

Ea a fost numită anul trecut și în  Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Infrastructură Rutieră (CNAIR), pentru care leafa lunară este de 13.215 lei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite