Oficial. Pro România şi ALDE au înregistrat alianţa electorală la BEC. „Ambele partide au trecut peste orgolii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norica Nicolai, copreşedinte a alianţei electorale între Pro România şi ALDE. FOTO Adevărul
Norica Nicolai, copreşedinte a alianţei electorale între Pro România şi ALDE. FOTO Adevărul

Norica Nicolai, preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, şi Sorin Cîmpeanu, prim-vicepreşedintele Pro România, au depus, duminică, la BEC, alianţa electorală dintre cele două partide pentru susţinerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din toamnă.

„Ambele partide au înţeles foarte clar că este un moment în care politica dacă mai doreşte să fie acceptată şi respectată de cetăţeni, trebuie să se schimbe fundamental. Ambele partide au trecut peste orgolii, ceea ce nu este uşor în politica românească plină de oameni fără principii dar cu foarte multe orgolii la care îşi anexează interesele lor personale, de grup sau ale partidelor şi le promovează ca fiind soluţiile pentru cetăţean, pentru o ţară. În realitate, politica s-a îndepărtat de oameni, nu-i mai interesează pe politicieni foarte mult ce se întâmplă cu cetăţeanul. Şi românii şi politicienii pun garduri între sediile de partid. Sunt situaţii când aceste garduri ascund şi crime, aşa cum s-a întâmplat şi la Caracal", a declarat Norica Nicolai, copreşedinte al alianţei electorale ALDE - Pro România.

Sorin Cîmpeanu, copreşedinte al alianţei, a declarat că la nivelul fiecăruia dintre partide a fost desemnat câte un coordonator de campanie. „Avem echipe de campanie prin care vom asigura candidatului independent un suport tehnic şi logistic inclusiv pentru strângerea de semnături. Am ales această alianţă electorală pentru a susţine un om. Este un candidat independent susţinut tehnic de alianţă. Am ales să avem o campanie prezidenţială în care să ne bazăm pe proiecte, pe idei, pe dialogul cu cetăţenii. Vom promova, de asemenea, bunul simţ, profesionalismul şi modestia. Credem că acest candidat ales de către alianţa electorală se potriveşte foarte bine acestui profil (...) Deci vom promova echilibrul, schimbul de idei şi nicidecum injuriile sau alte lucruri din păcate mult prea dure", a precizat Cîmpeanu.

Te-ar putea interesa şi:

Continuă revolta în ALDE: „Văd lideri bulversaţi de renunţarea la guvernare“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite