Nicuşor Dan îi răspunde Alinei Gorghiu: USR nu va face alianţă cu niciun partid, deci nici cu PNL. Aşteptăm, înainte de toate, reforma internă a PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul USR, Nicuşor Dan. FOTO David Muntean
Liderul USR, Nicuşor Dan. FOTO David Muntean

Liderul USR, Nicuşor Dan, a răspuns, vineri, la oferta de colaborare politică într-un viitor Guvern, făcută de copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, în cadrul emisiunii Adevărul Live de joi. Nicuşor Dan a respins, pentru moment, posibilitatea încheierii unei alianţe cu liberalii, fiind cerută, în primul rând, reforma internă a PNL.

„USR nu va face alianţă cu niciun partid, deci nici cu PNL. Alianţă pentru vechile partide înseamnă negociere de funcţii şi împărţire a resurselor publice prin alocări bugetare discreţionare către clientela politică. Nu suntem şi nu vom fi parte a acestor trocuri“, a scris Nicuşor Dan, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. 

În acelaşi mesaj, liderul USR a punctat faptul că liberalii ar trebui să termine reforma internă în partid, înaintea de lansarea unei oferte clare de colaborare politică. „PNL încearcă să se poziţioneze într-un tandem cu USR pentru alegerile parlamentare. Nu este cazul. Aşteptăm, înainte de toate, reforma internă a PNL“. 

De asemenea, Nicuor Dan a vorbit şi de modul cum ar susţine un viitor Guvern, rezultat în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Susţinem un premier tehnocrat şi un guvern care va prelua proiectele noastre în programul de guvernare.Vom susţine măsurile guvernamentale care vor duce la o mai mare transparenţă a actului sau deciziei publice, la debirocratizarea administraţiei şi la o creştere a respectului faţă de lege, însă nu vom da un cec în alb niciunui Guvern“, a mai afirmat liderul USB. 

Copreşedintele Alina Gorghiu a declarat joi, la Adevărul Live, că ar vrea să-i vadă pe cei din USR şi că ar fi dispusă să colaboreze într-un viitor Guvern cu oamenii partidului condus de Nicuşor Dan. Dacă mă uit la partidele mici din România, că e ALDE, că e PMP, că e USR -  altele nici nu merită menţionate - cel pe care mi-aş dori să-l văd în Parlament este USR, în niciun caz cele două partide toxice, PMP şi ALDE. Cred că putem găsi căi de comunicare cu USR pentru susţinerea unui viitor Cabinet. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite