Nicolae Ciucă nu consideră că Iohannis își va scurta mandatul pentru o funcție în cadrul UE sau NATO

0
Publicat:

Șeful liberalilor, Nicolae Ciucă, a declarat, că nu consideră că președintele Klaus Iohannis v-a alege să-și scurteze mandatul pentru obținerea unei funcții de conducere în cadrul Uniunii Europene sau a NATO, el adăugând însă că România merită să dobândească o astfel de poziție, scrie Agerpres.

Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis FOTO: GOV.ro
Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis FOTO: GOV.ro

„Aşa cum îl ştiu eu pe domnul preşedinte, nu cred că îşi va scurta mandatul pentru o astfel de poziţie, care în momentul de faţă nici nu trebuie să reprezinte o îngrijorare pentru noi. Şi viceversa, trebuie să fie un motiv de recunoaştere, de mândrie, dacă un român, indiferent cine este el, ajunge într-o asemenea poziţie (...) Nu am discutat cu domnia sa perspectiva a ceea ce ar trebui să se întâmple”, a spus Nicolae Ciucă, la Digi 24.

Preşedintele PNL a menționat că oricare dintre cele două poziţii, fie la Uniunea Europeană, fie la NATO, este una cât se poate de onorabilă pentru ţara noastră.

„Iar România, şi nu numai România, ţările din Est, merită să dobândească o astfel de funcţie. Totuşi reprezentăm un număr de 120 de milioane de cetăţeni. Este o funcţie de reprezentativitate. În afară de Donald Tusk, nu a mai fost nimeni într-o astfel de poziţie”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite