Neînţelegeri în USL Dâmboviţa. Consiliul judeţean riscă dizolvarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este şi liderul organizaţiei locale a PSD FOTO Adevărul
Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este şi liderul organizaţiei locale a PSD FOTO Adevărul

Neînţelegerile din USL Dâmboviţa pot duce la dizolvarea Consiliului Judeţean şi la organizarea de alegeri anticipate, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Ţuţuianu, care este şi liderul PSD Dâmboviţa, este nemulţumit de modul în care funcţionează USL în Dâmboviţa. La şedinţa ordinară de Consiliu Judeţean din luna aprilie consilierii PNL, precum şi cei ai PDL şi PPDD, au absentat fără a da vreo explicaţie publică. Totodată Ţuţuianu este nemulţumit de faptul că organizaţia judeţeană a PNL susţine pentru funcţii publice membri marcanţi ai PDL Dâmboviţa.


''Primul lucru pe care îl voi face, dacă voi primi amendă de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice că nu am depus contul de încheiere al exerciţiului bugetar, voi imputa suma, de vreo 500 de milioane de lei vechi, consilierilor judeţeni care absentează nemotivat. Alt lucru pe care îl voi face este să discut cu fiecare grup politic în parte. Dacă nu ne vom putea înţelege mergem la alegeri anticipate. Sunt dispus să le provoc chiar eu, prin modul în care se vor comporta consilierii judeţeni ai PSD'', a preciza Adrian Ţuţuianu.


Acesta spune că a convocat o nouă şedinţă de consiliu judeţean în data de 9 mai.
Adrian Ţuţuianu, care este şi preşedinte al PSD Dâmboviţa, spune că a avut o discuţie cu liderul PNL Dâmboviţa, Mihai Volintiru.
''USL funcţionează în Dâmboviţa şi a funcţionat normal până în urmă cu două-trei săptămâni când au început anumite pretenţii care nu au justificare şi când domnul Volintiru a început să strângă tot mai mulţi pedelişti pe lângă dânsul. Am avut o discuţie aseară (luni seara, n.r.) şi i-am spus că interesul USL depăşeşte interesele personale (...). Sper ca dânsul să înţeleagă mesajul şi să intrăm în normalitate'', a precizat Ţuţuianu.
Acesta a dat ca exemplu de dispută din interiorul USL Dâmboviţa susţinerea de către PNL pentru păstrarea în funcţie a directorului Direcţiei Sanitar Veterinare din judeţ, Sandu Tolea, membru PDL până recent când a trecut la PNL.
''Oamenii au votat USL nemulţumiţi de prestaţia la guvernare şi în administraţia publică locală şi judeţeană a reprezentanţilor PDL. Mi se pare impardonabil promovarea unor pedelişti de frunte în funcţii publice cu sprijinul PNL'', a explicat Ţuţuianu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite