Muraru: Transferul de primari, o declaraţie de război pe faţă făcută de Ciolacu și PSD la adresa PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că transferul de primari de la PNL la PSD reprezintă o „declaraţie de război pe faţă”, pe care PSD şi Marcel Ciolacu o fac la adresa liberalilor, scopul fiind acela de a obține un avantaj la alegerile prezidenţiale de anul viitor. 

Liderul PNL Iași susține că PSD a refuzat un pact de neagresiune FOTO Arhivă
Liderul PNL Iași susține că PSD a refuzat un pact de neagresiune FOTO Arhivă

„Transferul de primari de la PNL la PSD este o declaraţie de război pe faţă pe care PSD şi Marcel Ciolacu o fac la adresa PNL. Nu cred că poate fi o tehnică dusă la nesfârşit de PSD. Devine un subiect tot mai greu de digerat de PNL. Este pentru prima dată în 33 de ani când între două partide de asemenea dimensiune, aflate la guvernare, se întâmplă aşa ceva. Adică PSD să facă ostentativ conferinţe de presă în judeţe şi să arate că a mai adus nu ştiu câţi primari sau consilieri locali”, a declarat duminică pentru News.ro, deputatul PNL Alexandru Muraru, scopul PSD fiind același de „a-și crea un avantaj la alegerile prezidențiale”.  

Potrivit sursei citate, liderul PNL Iaşi a mai precizat că liberalii au propus PSD un pact de neagresiune, prin care transferul aleşilor locali între cele două partide să fie interzis, însă PSD ar fi refuzat să semneze un asemenea document. „Era un document pe care conducerea PNL ni l-a prezentat în partid şi care era un document bun. Numai că PSD a refuzat să îl semneze. Pactul regla unele declaraţii sau confruntări mai ales la nivel local, dar în acelaşi timp interzicea transferul aleşilor locali de la PSD la PNL şi de la PNL la PSD”, a mai afirmat Alexandru Muraru.

Apropierea alegerilor întețește scandalurile privind traseismul politic. Prim-vicepreşedintele PNL Giurgiu, senatorul Toma Petcu, a precizat că informațiile lansate în spațiul public, potrivit cărora 25 de primari din organizaţia liberală Giurgiu ar fi „migrat” la PSD, sunt false.

Petcu a mai menţionat pe Facebook „că asemenea ştire s-a născut, fie, probabil, dintr-o neglijenţă a postului care a difuzat această informaţie, fie din oarece motive «strategice - electorale» pe care nu le înţeleg”.

Contrele vin în contextul în care în lunile trecute, un alt anunț al PSD Gorj a generat un scandal de amploare. Filiala PSD a județului a susținut că a primit în echipa sa toată filiala Tărgu Jiu, lucru care a fost negat la acel moment de liderul liberal din județ. 

Pe de altă parte, în urma scnadalului din Gorj, patru primari din județ au decis să treacă de la PSD la PNL. Anunțul a fost făcut de șeful filialei liberale. Liderul PNL apare într-un videoclip alături de cei patru primari, postat pe Facebook.

În același timp, singurul senator PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieş, a anunţat vineri că se alătură Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), partid din partea căruia va candida la alegerile locale din 2024 la Primăria municipiului Alba Iulia.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite