MRU, la prima ieşire publică după demisia din fruntea SIE: În România, va apărea un partid de extremă dreaptă. E o chestiune de luni, poate de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu

Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut, în cadrul unei prelegeri susţinute joi, la Facultatea de Studii Europene a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj, că este „o chestiune de luni, cel mult de câţiva ani“ apariţia unui partid de extremă dreaptă în România, scrie Pressone.ro. A fost prima ieşire publică a lui MRU după demisia din fruntea SIE.

"Ne bucurăm că a pierdut Geert Wilders în Olanda? Chiar a pierdut? Se poate spune că Wilders a câştigat, fiindcă partidul său (Partidul Libertăţii, PVV - n.r.) are mai multe locuri în Parlamentul Olandez decât avea în 2012. Rezultatele ne arată că el a crescut constant în opţiunile electoratului", a spus Mihai Răzvan Ungureanu. Conferinţa susţinută de fostul şef al SIE s-a numit "Bătrâna Europă şi noul naţionalism", scrie pressone.ro

MRU găseşte îngrijorătoare suficienţa românilor legată de apartenenţa la Uniunea Europeană.

"Pentru noi a devenit ca un dat care nu ni se mai poate lua. Constat cu foarte mare tristeţe că nu am avut nicio manifestare publică de sărbătorire a 10 ani de când suntem membri în UE, nici în decembrie, anul trecut, nici în ianuarie, anul ăsta. (...) Ceea ce încă amână, la noi, apariţia unui partid de extremă dreapta sunt detalii mecanice. Este o chestiune de luni, poate de ani, dar, orişicum, se va întâmpla", a opinat MRU.

Singura atitudine personală pe care MRU o recomandă ca fiind salvatoare este răbdarea: "Să stăm să aşteptăm. Mi-e teamă că nu aşteptăm ceva bun! Este o entropie extraordinară acum, iar vârful acestei entropii a fost ce s-a întâmplat cu Crimeea, pentru că a aruncat în aer toate tratatele de securitate".

În ceea ce priveşte discuţiile despre noua putere de la Washington, Mihai Răzvan Ungureanu consideră că vom putea evalua administraţia Trump abia după felul în care va gestiona prima criză externă majoră a Americii.

Până atunci, crede el, tot ceea ce se întâmplă în mandatul Trump seamănă cu primele luni ale preşedinţiei lui Richard Nixon sau a lui Ronald Reagan: o înlocuire de generaţii la putere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite