Ministru PSD: Iohannis sabotează din nou România. Îi reamintim lui Werner Klaus Iohannis că a fost ales să apere interesele României şi nu ale străinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Trif şi Klaus Iohannis
Bogdan Trif şi Klaus Iohannis

Preşedinte PSD Sibiu Bogdan Trif a declarat, vineri, că şeful statului Klaus Iohannis nu are nicio intenţie să respecte ordinea constituţională şi să numească miniştrii nominalizaţi de către premierul Viorica Dăncilă, adăugând că în acest fel Iohannis „sabotează din nou România”.

„Iohannis sabotează din nou România. Iohannis îşi continuă misiunea de sabotaj a intereselor României refuzând să numească doi miniştri la conducerea a două ministere cheie din Guvernul României, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale. După ce a încercat să tragă de timp şi nu a luat act de demisiile acestor doi miniştri şi de voinţa premierului, deşi era evident pentru oricine că demisiile trebuiau aceptate, a fost nevoie de intervenţia Curţii Constituţionale pentru a-l forţa să accepte vacantarea posturilor”, a scris Bogdan Trif, vineri pe Facebook.

De altfel, ministrul Turismului Bogdan Trif a subliniat că şeful statului nu are nicio intenţie să respecte ordinea constituţională şi să numească miniştrii nominalizaţi de către premierul Viorica Dăncilă.

„Mai mult, <cumpărătorul de case de rea-credinţă>, aşa cum fost numit de o instanţă judecătorească din România, pentru achiziţia ilegală a unei case, Werner Klaus Iohannis a declarat cu nonşalanţă că nu are nicio intenţie să respecte ordinea constituţională şi să numească miniştrii nominalizaţi de către premierul României. Cu totală lipsă de responsabilitate şi logică, Iohannis a spus că şi-ar fi pus echipa de la Cotroceni să gândească o analiză prin care să justifice de ce ar urma să refuze propunerile de miniştri ale premierului” a adăugat social-democratul.

Liderul PSD Sibiu mai spune că Ministerele Transporturilor şi Dezvoltării Regionale au dosare extrem de importante de rezolvat pe perioada Preşedinţiei Consiliului UE, iar absenţa demnitarilor care trebuie să negocieze îndeplinirea sarcinilor pe perioada acestui mandat la României afectează atingerea obiectivelor ţării noastre şi ale Uniunii Europene.

Acesta îi cere lui Klaus Iohannis să înceteze cu acest joc periculos pentru ţara noastră.

„Iohannis pare să nu renunţe la misiunea de a sabota România după ce a declarat în mai multe rânduri că ţara noastră nu este pregătită să-şi exercite mandatul pe perioada Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Din cauza acestor declaraţii, românii au fost umiliţi, iar premierul Finlandei a cerut public ca guvernul Finlandei să preia preşedinţia în locul României. Îi reamintim lui Werner Klaus Iohannis că a fost ales de români să apere interesele României şi nu ale străinilor, motiv pentru care îi cerem să înceteze acest joc periculos pentru ţara noastră.”, a conchis Trif.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, oficial, că respinge propunerile făcute de PSD pentru Ministerul Transporturilor (Mircea Drăghici) şi Ministerul Dezvoltării ( Lia Olguţa Vasilescu). „PSD o să aibă ocazia să mai încerce o dată“, a spus Iohannis. Şeful statului a anunţat că nu-l va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, aşa cum a cerut ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. De asemenea, Iohannis a reiterat că va candida la prezidenţiale

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite