Mihail Neamţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Noii Republici: Sunt astăzi soţ şi viitor tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihail Neamţu a scris pe pagina sa de Facebook că, începând din data de 16 martie, nu va mai conduce Partidul Noua Republică.

„Există momente în viaţă când ierarhia priorităţilor noastre se resetează. O întâmplare fericită petrecută-n familia mea face obligatoriu acest anunţ. Sunt astăzi soţ şi viitor tată, ceea ce n-am fost în perioada fierbinte de structurare a mişcării Noua Republică.Trei ani de viaţă adultă i-am dedicat, cu timp şi fără timp, vieţii în Cetate. Acum a sosit momentul unei retrageri. De astăzi, 16 martie 2015, renunţ la funcţia de Preşedinte al singurului partid românesc afiliat încă din 2013 la Alianţa Conservatorilor şi a Reformiştilor Europeni“, a anunţat Neamţu, pe Facebook. 

Redăm integral conţinutul scrisorii prin care Mihail Neamţu şi-a anunţat colegii că renunţă la funcţia de lider al partidului:

„Dragi colegi, stimaţi simpatizanţi ai Partidului Noua Republică,

Există momente în viaţă când ierarhia priorităţilor noastre se resetează.

O întâmplare fericită petrecută-n familia mea face obligatoriu acest anunţ. Sunt astăzi soţ şi viitor tată, ceea ce n-am fost în perioada fierbinte de structurare a mişcării Noua Republică.

Trei ani de viaţă adultă i-am dedicat, cu timp şi fără timp, vieţii în Cetate. Acum a sosit momentul unei retrageri. De astăzi, 16 martie 2015, renunţ la funcţia de Preşedinte al singurului partid românesc afiliat încă din 2013 la Alianţa Conservatorilor şi a Reformiştilor Europeni.

Doresc să mulţumesc fiecărui om în parte care mi-a oferit încrederea şi tuturor echipelor cu care-am lucrat. Vreau să vă felicit pe toţi pentru c-aţi dat un uriaş impuls de speranţă democratică unei Românii blocate-n deznădejde. După ce-am aratăt că se poate construi o mişcare de la firul ierbii, alţii au prins curaj şi-au păşit pe urmele noastre. Îi aplaudăm şi le dorim succes!

Nu este momentul redactării unui palmares, dar vreau să spun public următoarele: nicio experienţă de viaţă nu se compară cu încercarea de-a sluji, în mod dezinteresat, ţara-n care te-ai născut şi-ai crescut.

Împreună cu Dumneavoastră, am lansat în toamna lui 2011 documentul fondator: „Şapte Paşi pentru o Nouă Românie”.

Împreună cu Dumneavoastră, am organizat în perioada 2012-2013 zeci de adunări cetăţeneşti în aproape 40 de judeţe ale ţării.

Împreună cu Dumneavoastră, am strâns aproape 30,000 de semnături pentru cel dintâi partid conservator al Dreptei democratice din România post-decembristă.

Împreună cu Dumneavoastră, am sprijinit redactarea unor documente de politici publice pe teme fundamentale precum: hemoragia banului public în sănătate, codul fiscal, statul de drept, reforma administrativă, reforma învăţământul public şi atâtea altele.

Împreună cu Dumneavoastră, am găzduit în 23 iunie 2012 un Congres de înfiinţare la care au participat diferite personalităţi ale vieţii publice româneşti, de la Sever Voinescu, Cosmin Alexandru şi Adrian Papahagi până la Monica Macovei, Cristian Preda sau Mihai Răzvan Ungureanu. Am arătat deschidere şi generozitate.

Împreună cu Dumneavoastră, am participat în vara anului 2012 la campania naţională de apărare a statului de drept.

Împreună cu Dumneavoastră, am redactat sute de comunicate de presă şi reacţii rapide.

Împreună cu Dumneavoastră, am planificat şi-am produs, în 17 septembrie 2013, cel mai vizibil gest de protest al Opoziţiei la Guvernarea Ponta.

Împreună cu Dumneavoastră, am protestat împotriva politicii ruseşti faţă de Republica Moldova, manifestând public, în mai multe rânduri, în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse de la Bucureşti.

Împreună cu Dumneavoastră, am atras la manifestările publice ale Partidului Noua Republică diferite personalităţi din lumea artistică şi academică: maestrul Grigore Leşe, profesorul Krassen Stanchev, generalul Geoffrey Van Orden, dar şi intelectuali publici precum Bogdan Glăvan, Florin Cîţu sau Petre Guran.

Împreună cu Dumneavoastră, am organizat un miting de solidaritate cu Andrei Pleşu în urma linşajului mediatic al Antenei 3. În primăvara lui 2014, sute de manifestanţi au scandat în Piaţa Universităţii sloganul: “Repere, nu lichele”, “Deschideţi cărţile, închideţi antenele”.

Cu sprijinul Dumneavoastră, am reprezentat Noua Republică la importante adunări internaţionale găzduite de partenerii noştri în Belgia, Marea Britanie sau Islanda. Menţionez aici şi întrevedere oficială cu liderul Partidului Conservator din Marea Britanie, dl. David Cameron.

S-au adăugat acestor activităţi şi sutele de ore petrecute în studiourile televiziunilor de ştiri.

Pentru tot sprijinul material şi sufletesc acordat în toată această perioadă, vreau să vă mulţumesc.

Cu siguranţă, există şi umbre sau nereuşite incluse în mandatul meu de Preşedinte exercitat oficial pe durata a 32 de luni (mai puţin de trei ani consecutivi). Regret sincer toate erorile de calcul sau judecată pe care le-am făcut ca lider de partid. Sunt la începutul  unui proces de învăţare care sper, din tot sufletul, să nu se termine niciodată!

De astăzi începând, renunţ la toate atribuţiile politice şi administrative care-mi reveneau ca Preşedinte al partidului Noua Republică. O echipă de oameni liberi şi demni, aleşi la Congresul extraordinar din 2014, va duce mai departe flacăra Dreptei conservatoare pentru alegerile locale din 2016. Voi coopera activ pentru asigurarea unui interimat.

În ceea ce mă priveşte, rămân simplu membru al Partidului şi voi susţine mai departe, în spaţiul public sau privat, valorile noastre fondatoare: libertatea, dreptatea, munca, familia, credinţa.

Din nou, vă mulţumesc!„.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite